2017 január 17.

Tatabányán komoly változások vannak

A férfi Ob I-ben szereplő Tatabányánál két játékostól is elbúcsúztak, de a szezon előtti célokról továbbra sem tett le a gárda – mondta oldalunknak Zantleitner Tamás a bányász vezetőedzője. 

tatabanya2016idegen

Serdjan Vukszanovicstól és Borisz Popovicstól elbúcsúzott a Tatabánya (Fotó: vizipolo.hu/archív)

Négy egységet gyűjtött eddig a nyáron alaposan kicserélődött gárda. Egy győzelmet (a Kaposvár ellen), egy döntetlent (az UVSÉ-vel szemben) és nyolc vereséget (a Fradi ellen kétszer, a Miskolc ellen kétszer, az Eger ellen kétszer valamint a BVSC elleni és Honvéd ellen egyszer-egyszer kapott ki a gárda) szerzett a bányász eddig. A csapat vezetőedzőjét, Zantleitner Tamást kérdeztük a mérlegről.

– Négy pontot gyűjtött eddig a csapat az alapszakasz során. Hogy látod eddig az együttes teljesítményét? 

Zantleitner Tamás: Még négy forduló hátra van az alapszakaszból, majd csak ezután alakul ki egy teljes kép bennem. De az biztos, hogy a tavalyihoz képest jobb játékkal tudunk szerepelni az OB I-ben. Mindenképpen szorosabb meccseket játszunk és esélyesként tudunk vízbe szállni, ott ahol az előző szezonban esélytelenként mentünk. Ez pontokban még nem nagyon jelentkezik, de abban bízunk, hogy azért az alapszakasz végén már látni fogjuk a különbséget.

– Változtak-e a célok a szezon során? 

Z. T.: A 10. helyet céloztuk meg, mostmár látjuk, hogy elég nehéz lesz ezt a pozíciót megszerezünk. Nyilván nem leszünk elkeseredve, hogy ha éppen ez a 11. hely lesz. Mindenképpen a fő cél a biztos bentmaradás, és ehhez képest egy minél jobb eredmény elérése.

– Van-e valami változás a csapatban? 

Z. T.: Két szerb játékosunktól elbúcsúztunk (Serdjan Vukszanovics és Borisz Popovics – a szerk. megjegyzése). Mindenképpen többet vártunk tőlük. Lehet, hogy egy kicsit vesztettünk a két pólóssal, de megpróbáljuk lelkesedéssel és csapatmunkával pótolni hiányukat. Nem hozunk a légiósok helyett senkit az átigazolási szezonban, így maradunk már a szezon végig.

– Jön egy hatpontos mérkőzés a Kaposvár ellen. Hogyan készültök?

Z. T.: Készülünk nagyon a mérkőzésre. Gondolom, a Kaposvár is ugyanígy tesz. Kiélezett találkozóra számítunk.

– A somogyiak után a BVSC, az UVSE és végül a Honvéd ellen zárjátok az alapszakaszt. Hány ponttal lennél elégedett a négy találkozó után?

Z. T.: Nyilván játékfüggő is lesz. Számokat nem nagyon szeretnék mondani, de két győzelemmel elégedett lennék.

(vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek