2015 július 31.

Bóta Botond: Az elejét kicsit elizgultam

A műugrók 3 méteres versenyében Bóta Botond 54. helyen végzett a kazanyi vb-n. Fiatal versenyzőnk sok tapasztalattal térhet haza a Tatárföldről, akire most egy kis kényszerpihenő vár, de utána teljes erőbedobással az olimpiai kvalifikációs megmérettetésekre fog koncentrálni.

Bóta_Botond

Rekordszámú, 61 indulóval startolt el tegnap a férfi egyéni műugrás 3 méteres selejtezője. Nem csoda, hiszen olimpiai szám, így mindenki próbára akarta magát tenni ezen a magasságon. Botond az elindulás előtt nem mondott helyezést, csak annyi, hogy szeretné azt teljesíteni, amit tud. A négy órás selejtezőben, végül az 54. helyen végzett.

Bóta Botond, honlapunknak: “Életem eddigi legnagyobb versenye volt, az elejét kicsit elizgultam a vége felé már nyugadtabban tudtam deszkára lépni. Négy óra volt kb. a verseny, ami nagyon fárasztó volt, de kibírható a jól ütemezett pihenéssel és melegítéssel. Persze utána jól elfáradtam, de ez értehető is. Hat ugrásból, kettőre mondom, hogy jó volt, négyet tudok sokkal jobban, még van mit gyakorolni. Viszonylag jól érzem magam, mert sikerült egy elég pofás ugrással kiszállnom a versenyből, így talán nem hagytam hátra rossz benyomást.” – fejezte be 20 éves versenyzőnk.

Ami pedig a közeljövőt illeti, hamarosan megműtik Botondot, utána pedig az olimpiai kvalifikációs versenyre koncentrál, hiszen ott szeretne lenni Rióban.

Sz. B.

Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek