2016 február 27.

Női Euroliga: Az UVSE ismét bejutott a Final Fourba

Egy pillanatig sem forgott veszélyben az UVSE győzelme,  ezzel továbbjutása a spanyol Mataró ellen az Euroligában. A lilák végül ötgólos sikert arattak és bejutottak a legjobb négy közé.

2015uvsenoi01

Ismét a legjobb négy között az Euroligában (Fotó: vizipolo.hu/archív)

A Szentesnek tegnap nem sikerült a Sabadell ellen bejutnia az négyes döntőben, így ma az UVSE együttesén volt a sor, hogy ezt megtegye. Az első mérkőzés 10-10-es döntetlent hozott, így minden most dőlt el.

A mérkőzés egy vendég góllal kezdődött. Cambray egy fórt váltott gólra, azonban Antal és Keszthelyi révén már az UVSE csapatnál volt az előny. A második nyolc percet megnyomták a lilák, hiszen 4-0-ás etapot produkáltak. Kisteleki, Hertzka majd egy Szűcs duplával már 6-1 volt az állás az ismét varázslatos hangulatú Hajósban. A fordulás után minden eldőlt, hiszen a lilák eggyel tudták növelni a különbséget, így 8-2 állt az eredményjeltőn. Az utolsó negyedben az eredmény számszerűsége volt a kérdés, végül 9-4-re győzött a magyar együttes.

A sikert azt is jelenti, hogy az UVSE ott van az Euroliga legjobb négy együttese között.

Euroliga negyeddöntő visszavágó: 

UVSE – Mataro 9-4 (2-1, 4-0, 2-1, 1-2)
Gólszerzők: Szűcs 2, Antal 2, Keszthelyi 2, Hertzka 1, Kisteleki 1, Tóth 1 ill. Cambray 3, Garagnolati 1

Áts Bertalan a Dig Sport-nak: Fantasztikus iramot diktáltak a lányok. Összeségében négy gólt kaptunk ez Gangl Edinát és a védelmet dicséri. Tavaly a negyedikek lettünk az Euroliágban, idén szeretnénk mindenképp egy éremmel hazétérni. Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek