2015 augusztus 04.

“Magyarországon vízilabdázónak lenni nagyszerű”

Gór-Nagy Miklóssal és Erdélyi Balázzsal készült interjú a kazanyi világbajnokság hivatalos honlapján. Szóba került az olasz meccs, a kezdetek, a barcelonai aranyérem is!erdelyi gornagy

Először a legutóbbi, aranyéremmel végződő barcelonai világbajnokságról meséltek a rácok.

– Érdekes módon nem éreztünk a végén óriási eufóriát. Egyszerűen azért, mert ahogy ment előre a torna, és láttuk az ellenfelek teljesítményét, éreztük, hogy igenis nyerhetünk. Az biztos, hogy az ott szerzett élmények nagy energiát adnak, és egészséges önbizalommal nézünk az olaszok elleni meccs elé is.

A kazanyi világbajnokság csoportmeccseiről kevés szó esett. A magyarok elmondták, hogy Kazahsztán volt messze a legerősebb ellenfelünk itt, Kazanyban. A vetélytársak találkozói nem látták, egyszerűen nincs rá idő. Viszont az edzői team a legjobb munkát végzi, mindent tudnak az ellenfelekről, az összes találkozó videón szerepel, tehát minden információ rendelkezésre áll a sikerhez.

– Jelenleg az olaszokra fókuszálunk – mondta el a két válogatott játékos. – Az eddigi meccsek nagyon könnyűek voltak, most azonban egy más szinten játszó csapattal találkozunk. itt a világbajnokságon öt-hat együttes játszik hasonló szinten, köztük már nüanszok döntenek.

A következő kérdés arra vonatkozott, mennyire szeretik a vízilabdát Magyarországon.

– A vízilabda nemzeti sportunk. Bárhol játszunk külföldön, mindenfelé számtalan magyar zászlót látunk a lelátókon. Mindig érezzük a szeretetet, virtuálisan mindenhol velünk vannak szurkolóink.

Ezután arra beszéltek a játékosok, hogyan kezdték el a sportágat.

– Kézilabdával kezdtem az általános iskolában – mondta el Erdélyi Balázs. – Aztán a 2000-es olimpiai győzelem után a szüleim, különösen édesanyám, azt tanácsolta, a póló jobb lenne. Egerben a kézilabda amúgy sem túl erős, ellenben a vízilabdával.

– Az én sztorim egyszerűbb – mesélte Gór-Nagy Miklós. – Édesapám vitt le az uszodába. Más sportágakat is kipróbáltam, de nem igazán találtam őket vonzónak.

Végezetül a riporter azt kérdezte, hogy mit tanácsolnak egy, a sportágat most kezdő fiatal számára.

– Élvezze a játékot, ez a legfontosabb – mondta el Gór-Nagy. – Illetve az, hogy sportoljon, bármit, mert az már nagyszerű. Magyarországon vízilabdázóknak lenni az egyik legjobb dolog a világon. Lehet, hogy nem mindenkiből válik világbajnok, de egy közösség tagjává lesz, világot lát, barátokat szerez, önbizalmat szerez, és egy pólóst odahaza szeretet vesz körül.

– Még annyit tenné hozzá, hogy kemény munka, kitartás és a jövőbe vetett hit nélkül mit sem ér a tehetség, ezt is vésse az eszébe – tette hozzá zárásként Erdélyi Balázs.

A teljes beszélgetés itt olvasható angol nyelven!

Az esti meccset a vizipolo.hu élő, szöveges tudósításával kísérheti nyomon!

Meccs előtti statisztikák itt!

16. vizes világbajnokság, Kazany (Oroszország)

Vízilabda. Férfiak. Negyeddöntő:

19.10 Magyarország – Olaszország (M4, Vizipolo.hu)

Gy. Zs.

Fotó: kazan2015.com

 

Kapcsolódó cikkek