2015 június 04.

Indul a máltai bajnokság – magyar csillagokkal

Ahogy a korábbi években megszokhattuk, a holtszezon alatt több magyar pólós játszik a nyáron zajló máltai bajnokságban. Olimpiai bajnoktól gólkirályig hosszú a névsor.maltai bajnoksag pasztor torok

A szerdai Elnök-kupával indult el a hagyományoknak megfelelően a máltai vízilabdás idény. A bajnokság első fordulóját pénteken rendezik, az utolsó meccset, a döntőt pedig augusztus 22-én. Ahogy azt már a korábbi években megszokhattuk, a máltai klubok előszeretettel igyekeznek erősíteni magyar játékosokkal. Az idén is több nagy név szerződött el a nyári hónapokra itthonról a kis szigetállamra.
Az Elnöki-kupát végül a Sliema nyerte hosszabbítás után a Neptunes ellen, amelyben ismét ott pólózott Biros Péter (egy gólt szerzett). A bajnoki címet egyébként a Neptunes védi, fő kihívói a Sliema és az egri Borisz Vapenszkival is erősödő San Giljan lehetnek. A Valletta McDonald’s csapatában ott találni Kiss Gergelyt, a Sirens pedig Kiss Csabával erősödött erre a pár hónapra.
A másodvonalban is játszanak majd magyarok, az osztály szuperkupáját már meg is nyerte a MarsaScala, amelynek színeiben Pásztor Mátyás négy gólt dobott. Képünk az ünneplést mutatja.

Elnök-kupa, Málta

Neptunes Grimaldi –  Sliema Frank Salt Real 11-12 (1-1, 5-3, 3-3, 1-3; hosszabbítás után: 0-1, 1-1)

A kint játszó magyarok:

Biros Péter (Neptunes), Kiss Csaba (Sirens), Kiss Gergely (Valletta McDonald’s), Török Béla (MarsaScala), Pásztor Mátyás (MarsaScala), Kállay Márk (Ta’Xbiex Amigos), Makláry Ádám (Ta’Xbiex Amigos)

Fotó: independent.com.mt

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.