2015 június 09.

Hivatalos – Jön a 16 csapatos Ob I

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólíntott, ősztől 16 csapatos lesz a férfi első osztály.

általános polokep03

A Liga már korábban úgy határozott, hogy a férfi Ob I létszámát emeljék meg. A kérdést a mai szövetségi ülésen is megtárgyalták, ahol zöld utat kapott a módosítás. Így a Pécs nem esik ki és jövőre is első osztályú együttes lesz. Az Ob I-ből két feljutó lesz, a Miskolc mellett a Tatabánya végzett a második helyen, de információink szerint nem biztos, hogy elindulnak jövőre az első osztályban, így jön képbe az YBL, mely megörökölheti a helyet Komárom-Esztergom megyei csapattól.

A bajnoki rajton kialakított két nyolcas csoport élére az első Szolnok, illetve a második OSC kerül, hozzájuk sorsolják a többieket, így garantálva az egyenlő erősségű csoportokat. Mivel jövőre Európa-bajnokság lesz, ráadásul az olimpia miatt igen korán, januárban, így 2015-ben csak 9 fordulóra kerülne sor, december 9-ig bezárólag, majd a belgrádi Eb után folytatódnak a bajnokság.

A középszakasz időpontja február 27-május 4, döntők és helyosztók május 14 és május 28. között. A Magyar Kupa-fináléra december 12-13 marad. Fontos volt, hogy mivel 2016-ban januári Eb és olimpiai is lesz, csökkenjen a bajnokság meccsszáma.

Mérkőzésszám egy-egy csapatnak: alapszakasz – 14 meccs, középszakasz – 8 meccs, rájátszás: 2-5 meccs (függően helyezéstől, 2 vagy 3 nyert meccsig).

A férfi Ob I csapatai a 2015/2016-os szezonban:  Szolnok, OSC, Eger, Ferencváros, Honvéd, Szeged, Kaposvár, Vasas, BVSC, Debrecen, Szentes, UVSE, KSI, Pécs, Miskolc, Tatabánya.

Az elnökség továbbá arról is határozott, hogy a női bajnokságban tíz együttes szerepeljen. Hatan a felsőházban, négyen az alsóházban.

A női bajnokság csapatai a 2015/2016-os idényben.: UVSE-Centrál, Szentes, Dunaújváros, BVSC, Eger, Szeged (felsőház), valamint Kecskemét, KÓPÉ, Tatabánya, UVSE (alsóház)

Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek