2018 április 21.

Euroliga: negyedik helyen végzett az UVSE

A rendes játékidő nem hozott döntést a legrangosabb európai kupaporond bronzmeccsét, az ezek után következő ötösöket pedig az Orizzonte bírta jobban. A finálét a Kirishi nyerte, miután ötösökkel legyőzte a Sabadellt.

uvsenoi201701

Fotó: UVSE / facebook archív

A tegnapi Sabadell elleni vereség után, a harmadik hely volt a tét az UVSE-nek, mely csapat az olasz Orizzonte Catania ellen szállt vízre.

Rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen az első negyedben 3-0-ra elhúzott az olasz csapat. Bianconi, Garibotti majd Marletta volt eredményes. A második nyolc percben azonban fordult a találkozó. Csabai gólja kezdte, majd az ő találata zárta az etapot, közte egy Sevenich bomba, így 3-3-mal fordulhattunk.

A harmadik nyolc percben Keszthelyi révén még vezettünk, de erre érkezett két olasz gól, Palmieri még akcióból Aiello azonban fórból talált be, 4-5. A záróakkordban Sevenich egyenlített majd Szücs révén megforítottuk a meccset, azonban a hajrában fél perccel a vége előtt 6-6-ra módosult az állás, így jöhettek az ötösök.

A ráadást mi bírtuk jobban egy ideig, Aiello labdáját fogta Gangl így már vezettünk is, de Johnson is a legjobbkor hárított, így 10-10-ről mehettek tovább a csapatok. Ezek után Szücs hibázott még Garibotti eldöntötte a bronzérem sorsát, így az UVSE a negyedik helyen végzett.

Női Euroliga, négyes döntő (helyszín: Kirishi)
A 3. helyért:
UVSE–Orizzonte Catania (olasz) 6–6 (0–3, 3–0, 1–2, 2–1 – ötméteresekkel: 4–5)
Gólszerzők: Csabai 2, Sevenich 2, Szücs G. 1, Keszthelyi 1 ill. Garibotti 2, Aiello 1, Palmieri 1, Marletta 1, Bianconi 1

A döntőben: 

Sabadell – Kirishi 8-8 (3-3, 0-2, 2-1, 3-2, ötméteresekkel: 4-5)
Gólszerzők: Neushul 4, Marales 2, Garcia 2, B. Ortiz 2, Espar 2, ill. Ryzhkova 4, Krimer 2, Ivanova 1, Soboleva 1, Khamzaeva 1, Diachenko 1, Simanovich 1, Prokofyeva 1, Zubkova 1Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek