2016 február 11.

Egyedülálló veretlenségi sorozatot tört meg a Szolnok

Tegnap a Bajnokok Ligájában a Szolnok egygólos győzelmet aratott a Recco ellen. A BL-címvédő, sztárklub nem minden hónapban szokott kikapni. A Szolnok diadaláról az olasz honlapok is terjedelmes írásokban számoltak be, emellett megemlékeztek a Recco parádés veretlenségi mutatójáról, ami a 2014-es évre nyúlik vissza…

Szolnok-Recco201602

Négyszázharmicegy nap óta tartott a Recco veretlensége (Fotó: Szolnoki Vízilabda Sport Club/facebook)

Csak a 2015-ös év eleje óta egészen tegnapig -az  olasz bajnokságot és a BL-t ideszámítva – 45 meccse volt veretlen a Pro Recco gárdája. A hazai pontvadászatban egyedül a Bresciának és a Sport Managementnek sikerült megszorongatni ez idő alatt az olasz sztárklubot, míg a legrangosabb európai kupaporodon a Final Sixben tavasszal, egy-egy góllal – a Rijeka és a Barceloneta ellen – sikerült visszahódítania a serleget.

Természetesen az olasz szakportálok is megemlékeznek a szolnoki diadalról. – “Szolnoki bosszú, elesett az óriás Recco” “Megállították a Reccót” – ezekkel a szalagcímekkel jelentek meg tegnap a mérkőzéssel foglalkozó cikkek. Majd’ ötven meccs tart a Recco sikerszériája, egészen pontosan negyvenkilenc találkozó óta, utoljára, 2014. december 6-án szenvedett vereséget az olasz sztárklub, akkor az olasz bajnokságban a Brescia állította meg, ekkor 7-6-ra kaptak ki. A BL-ben még ennél is távolabbi az utolsó fiaskójuk, hiszen 2014. május 30-án a Final Six-ben szenvedett vereséget a gárda, akkor is szintén a Bresciától.

Reméljük, nem kell ilyen soká várnunk még egy csapat ismét megveri a Reccót, hanem akár már tavasszal Budapesten a BL Final Six-ben, akár egy magyar együttes meg tudja ismét fricskázni a talján gárdát.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek