2014 november 19.

Doha: A magyar csapat átlagéletkora nem éri el a 20 évet

Minden idők egyik legfiatalabb magyar csapata indul az úszók december 3. és 7. között zajló dohai rövid pályás világbajnokságán. A válogatottat, amelynek átlagéletkora 19,8 év, szerdai ülésén véglegesítette a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, amely jóváhagyta Kiss László szövetségi kapitány 21 fős javaslatát.kiss laszló

A csapat legrutinosabb tagjai (Verrasztó Dávid, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn) mellett a válogatottban két 13 éves szupertehetség (Gyurinovics Fanni és Késely Ajna), valamint a nancsingi ifjúsági olimpián remekelő fiatalok többsége is helyet kapott.

A szövetségi kapitány az előterjesztéshez hozzáfűzte: „A fiatalok számára egyértelműen a tapasztalatszerzés a cél, ugyanakkor több olyan klasszis is van, akiknek köszönhetően bízhatunk a megszokott, eredményes szereplésben. Viszont hadd kérjek mindenkit, hogy a tűzkeresztségen most áteső fiataloknál ne a helyezést nézzék, számukra az a legfontosabb, hogy belekóstoljanak a nagy versenyek légkörébe, mielőtt következik a nagy hazai sorozat a 2016-os vásárhelyi junior Európa-bajnoksággal, a 2017-es győri EYOF-fal, Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivállal és a budapesti junior világbajnoksággal.”

Az elnökség elfogadta a jövő évi felkészülés szakmai programját is, melynek keretében valamennyi, a világversenyeken eséllyel induló, illetve a jövő szempontjából reményekre jogosító versenyző elutazhat meleg égövi edzőtáborokba.

A jövő évi kihívások kapcsán Kiss László kiemelte: “Gyárfás Tamás elnök közbenjárásával újabb igen fontos sportdiplomáciai és sportszakmai sikert aratott a magyar szövetség. A 2015-ös junior úszó Eb-t ugyanis a bakui Európai Játékok keretében rendezik meg, és a kvóta alapján 16 magyar indulhat – azaz a lehető legtöbb versenyző –, eredetileg 8 fiú és 8 lány, nemrég azonban sikerült elérni, hogy a 16-os kereten belül a magyar szakvezetők dönthessék el, hány fiú és hány lány állhat rajtkőre a rangos nyári eseményen.”

 

Forrás: MTI

Fotó: Cser Dániel

V. A.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek