2017 június 24.

BVLSZ Gyarmati Dezső Felnőtt Férfi Bajnokság – Megvédte címét az OSC

Zsinórban harmadszor emelhette magasba az OSC a serleget a BVLSZ Gyarmati Dezső felnőtt férfi bajnokságában. A döntőben az Alfa SC-t verte az együttes. A harmadik helyen az olimpiai bajnok Varga Zsoltot is a soraiban tudó Octupus lett. 

bvlszffff2017gyoztes

A boldog győztes (fotó: vizipolo.hu)

Harmadszor rendezett a Budapesti Vízilabda Szövetség Final Fourt a Gyarmati Dezső Felnőtt Férfi Bajnokságban. A két pénteki elődöntő után, ma már a helyosztókat rendezték.

A harmadik helyért a RETR-O-SC és az Octopus SE csapott össze. Utóbbi együttesben felfedezhettük többek között Varga Zsolt nevét, de a vízben volt Lihotzky Károly is, a kispadon pedig Paján Viktor dirigált. A meccset azonban nem kezdték jól, a harmadik negyedben már háromgólos is volt a hátrányuk, de ezek után egy gólra feljöttek, köszönhető Balatoni és Pintér lövéseinek. Bár a záróakkord előtt ismét kettőre hízott a különbség. Az utolsó negyedben Lihotzky többször is villant és Varga Zsolt is vállalt egyet, így egyetlen góllal győzött az Octopus.

A fináléban az elmúlt két szezon bajnoka, az OSC és az Alfa Sc küzdött meg egymással. Az első negyedben 3-1-re elment a címvédő, Sikter Richárd duplájának köszönhetően, majd a második nyolc perc gólzáporából az Alfa jött ki jobban, így a félidőben már csak egy volt a különbség, 5-4. A harmadik negyedben Rompos révén már 5-5 volt az állás, de ezek után érkezett Blum majd Dávid találata. Az utolsó negyedben Sikter rezgette meg a hálót, ezzel el is dőlt a meccs, a vége 8-5 -ös OSC-siker lett, így harmadszor emelhette magasba a trófeát az együttes.

OSC2017BVLSZ01

Fotó: vizipolo.hu

A BVLSZ Gyarmati Dezső Felnőtt Férfi Bajnokság döntőjében:

OSC VSE – Alfa SC Kispest 8-6 (3-1, 2-3, 2-1, 1-1)
Gólszerzők: Sikter 3, Dávid 2, Dankuli 1, Vásárhelyi 1, Blum 1 ill. Bernula 2, Zsebők 1, Rompos 1, Gergely 1

Petik Attila, az OSC VSE edzője, a vizipolo.hu-nak.: Ebben az évben nehezebb volt bejutunk, hiszen nem minden játékosunk tudott eljönni minden meccsre. Az év közben is voltak változások, hiszen ez Tóth László csapata volt, de, amikor átvette a felnőtt csapat irányítását, akkor mi vettük át Egressy Istvánnal az irányítást, úgyhogy ebben a sikerben benne van Tóth Laci munkája. A mai meccset végig kézben tartottuk, a harmadik negyed elején volt egy nehezebb időszakunk, mikor kiegyenlített az Alfa SC, de utána két szép góllal megérdemelten nyertünk. Arra kérdésünkre, hogy van-e valami titka a csapatnak, hogy zsinórban harmadszor nyerte meg a bajnokságot, a vezetőedző így válaszolt: Nincs semmi titkunk. Fiatal játékosaink vannak 21, 23 éves korosztályból van a csapatnak a 90 százaléka. Mindennapi edzéseink vannak, azért ebben a bajnokságban nem mindenki tud ennyit edzeni és a nagypályán ez kihozza a különbséget.

Szabó Gábor, az Alfa SC Kispest edzője a vizipolo.hu-nak.: Nagyon örülök, hogy a tegnapi nap után, amikor 1-1 volt az eldöntőben az állás utána össze tudtuk magunkat kapni és ma is egy bajnoki döntő színvonalához fel tudtunk nőni. Nagyon jól játszott a csapat az OSC ellen. Mindent megtettünk, hogy győzzünk. Hál’ isten, amit kértem a srácoktól, hogy ne maradjon bennünk hiányérzet, meg tudták tenni. Összeségében nem sokon múlott, hogy nem mi végeztünk az első helyen.

A harmadik helyért:

RETR-O-SC – Octopus SE 12-13 (4-2, 3-2, 2-4, 3-5)
Gólszerzők: Galambos 4, Husztik 3, Tóth 2, Deme 1, Pakai 1, Szűcs 1 ill. Pintér 5, Lihotzky 3, Balatoni 2, Varga I. Zsolt 1, Monostori 1

A pénteki elődöntőben:

RETR-O-SC – OSC VSE 5-7 (1-2, 2-2, 1-1, 1-2)
Gólszerzők: Galambos 4, Pakai 1 ill. Dankuli 2, Tar 1, Kincses 1, Dávid 1, Vásárhelyi 1, Sikter 1

Alfa SC Kispest – Octopus SE 5-2 (1-1, 0-0, 2-0, 2-1)
Gólszerzők: Vági 2, Csordás 1, Krausz 1, Gergely 1 ill. Pintér 1, Varga I. Zsolt 1

Az elmúlt két szezon Final Fourjainak végeredménye:

2015 1. OSC Felnőtt, 2. Sportliget, 3. RETR-O-SC, 4. Vidám Vízilovak (bővebben…)

2016 1. OSC VSE, 2. Vidám Vízilovak, 3. RETR-O-SC, 4. Sportliget SE (bővebben…)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek