2015 május 14.

Beiktatták a halhatatlan magyar sportolók közé Kásás Tamást

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót választotta új tagjának a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete. A szerda esti díszvacsora részletei.

Kásás Tamás; Bíróné Keleti Ágnes; Kárpáti György

Kásás Tamás Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásszal és Kárpáti Györggyel, az egyesület elnökének társaságában (Fotó: MTI, Illyés Tibor)

Mint ahogy tegnap hírt adtunk róla, Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó lett a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének új tagja. A sportág legendájának díszvacsorával egybekötött beiktatását szerda este tartották a Gellért Szállóban, számolt be róla az MTI.

Az ünnepségen Kárpáti György, az egyesület elnöke beszámolt a szervezet délutáni közgyűléséről, amelyen a 19 tagból 13 vett részt és szavazott, a voksolást pedig abszolút többséggel Kásás Tamás nyerte meg, aki most egyszemélyi javaslata volt az elnökségnek.

Steinmetz Barnabás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó kiemelte, hogy három évtizede, kisgyerek kora óta ismeri Kásást, hiszen mindkettejük édesapja vízilabdázó volt, s ők a medence partján élték napjaikat. “A válogatottban csapattársak voltunk és Tamás nemcsak játéktudásával, hanem emberi tartásával is kiemelkedett, mindig számítani lehetett rá. A magyar vízilabdázás egyik legfényesebb korszakának meghatározó alakja volt. Sok kisgyerek az ő hatására kezdte el ezt a sportot, vagyis igazi példakép” – mondta Steinmetz, majd régi sztorikat elevenített fel közös múltjukból.

Kásás Tamás

Fotó: MTI/Illyés Tibor

“Borzasztóan zavarban vagyok” – kezdte köszönőbeszédét a két Európa-bajnokságon és egy világbajnokságon is győztes Kásás. “Egyrészt mert Barna nagyon szép szavakat mondott rólam, másrészt azért, mert nagyon illusztris társaságba kerültem. Itt most egyedül állok, pedig mindig nagyszerű játékosokkal és edzőkkel voltam körülvéve.”

A Magyar Vízilabda Szövetségnevében Nemcsik Balázs főtitkár méltatta az ünnepelt pályafutását, tréfásan megjegyezte, országos bajnok nem volt Kásás, azaz úgy látszik, ezt nehezebb elérni, mint olimpián, vb-n, vagy Eb-n győzni.


 

Az egyesület – melyet Halhatatlanok Klubja néven 1991-ben a Magyar Sportújságírók Szövetsége hívott életre – húsztagú. Jelenleg Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina, Faragó Tamás, Fenyvesi Csaba, Földi Imre, Gyulay Zsolt, Hegedűs Csaba, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Keleti Ágnes, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Nagy Tímea, Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Székely Éva, Török Ferenc, Vaskuti István, Wichmann Tamás és Kásás Tamás a tagjai.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek