2015 április 18.

Bajnokok Ligája: gondtalan Szolnok, biztos győzelem a németek ellen

A Szolnoki Dózsa a Bajnokok Ligája 9. játéknapján 11-7-re legyőzte a német Spandau együttesét. Ezzel az élről, három pont előnnyel várhatja az utolsó fordulót, a Rijeka elleni derbit.szolnok partizan1

A Brescia és a Barceloneta péntek esti csatája vezette fel a Bajnokok Ligája 9. fordulóját. Az egriek csoportjában a meccs nem osztott, nem szorzott, a spanyolok rendezőként úgyis ott lesznek a hatos döntőben, az olaszok már – köszönhetően a múlt fordulóbeli remek egri teljesítménynek – már kiestek. Ezúttal a Brescia javított, lemosta a címvédő spanyol gárdát.

A Szolnok szerencsére könnyebb helyzetben várhatta az utolsó előtti fordulót, mint az Eger, már továbbjutva. A Spandau előzetesen könnyebb ellenfélnek ígérkezett, Cseh Sándor legénysége idegenben is tíz góllal, 17-7-re nyert, ami kellő alapot biztosított az egészséges önbizalomra.

– A berlini meccs óta egyre jobban összeállt és meccsről-meccsre jobban játszik a Spandau, ma már ott tartanak, hogy a Partizánnal harcolnak a negyedik helyért. Kemény mérkőzésre számítunk – mondta el a Szolnok honlapjának Cseh Sándor vezetőedző. Hangay Zoltán még hozzátette: – Egy percig sem becsülhetjük le soros vetélytársunkat. Még az sem mindegy, hogy milyen különbséggel győzünk, hiszen lehet, a gólkülönbség fogja eldönteni a csoportelsőséget.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, az 51 éves korában elhunyt, 61-szeres válogatott Ambrus Tamásra emlékeztek.

szolnok01

Még húsz másodperc sem telt el a mérkőzésből, amikor egy gyors akció végén Madaras középre tett labdáját Jansik verte a németek hálójába. Egy perccel később, Nagy Viktor szép védése után Vámos messziről már a második szolnoki gólt ért el. Két német kapufa után Mitrovics megszerezte a harmadik találatot is, jól indult a mérkőzés (3-0). Első emberelőnyéből ötmétereshez jutott a Spandau, ezt Jüngling belőtte, egy negyed után kettővel vezetett a Dózsa.

Vámos lőtte a negyedik hazai gólt, aztán Gottfried szépített. Mitrovics ügyetlenkedett el egy ziccert, de utána labdát csent. Tóth ellen büntetőt érően szabálytalankodtak, az állandó végrehajtó, Varga Dénes ezúttal sem hibázott. Vámos kapufája után újra Gottfried volt eredményes.  Aztán gyönyörű szolnoki támadás: egy fórban Varga Dénes adta középre a lasztit, Mitrovics emelkedett magasra, és a kapuba húzta a játékszert. Ez volt a félidő vége (6-3).

Fordulás után Donner ugyan betalált, de azonnal jött a válasz Mitrovics révén. A Szolnok nem hagyta reménykedni a vendégeket (7-4). Restovics góljára Cseh Sándor időkérése volt a válasz, nem is hiába: Madaras előnyből zúdította a labdát a hálóba, majd Varga Dénes ismét ötösből volt eredményes, máris néggyel vezetett a hazai csapat (9-5). Csuk előnyből szorosabbá tette az állást, majd a nagyon aktív Madaras lőtt kapufára. Közben Preuss begyűjtötte harmadik hibáját, kiszállt a meccsből. Gocicsé a végszó a duda felharsanása előtt (10-6).

A zárónegyedben a megszokott forgatókönyvet láttuk: erőlködő németek, magabiztos magyarok. Az első percben Jüngling fejezett be egy fórt, majd sokáig nem esett gól. Mindkét kapus remekelt. Német időkérés, hasztalan, a válasz rá Mitrovics negyedik gólja, végképp eldöntve a győztes kilétét (11-7). Már csak két perc volt hátra. Újabb gól nem esett, könnyedén nyert a Szolnok, és május 2-án, a Rijeka otthonában szállhat vízbe a csoportelsőségért!

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 9. forduló

Szolnoki Dózsa-Közgép – Spandau 04 (német) 11-7 (3-1, 3-2, 4-3, 1-1)

Szolnok, 600 néző

Vezette: Radicsevics (horvát), Matache (román)

Szolnok: Nagy V. – Madaras 1, Jansik 1, Vámos 2, Mezei, Sz. Mitrovics 4, Varga Dénes 2. Csere: Gocics 1, Tóth M., Varga Dániel, Hangay Z.

Vezetőedző: Cseh Sándor

Spandau: Höhne – Famera, M. Csuk 1, Preuss, Jüngling 2, Miers, Restovics 1. Csere: Gottfried 2, Donner 1

Vezetőedző: Petar Kovacsevics

Gól/emberelőny: 8/12 ill. 4/8

Gól/büntető: 2/2 ill. 1/1

Kipontozódott: Jansik (29. p.) ill Preuss (22. p.)

 

További mérkőzések

Április 18, szombat

A-csoport:

Radnicski Kragujevác (szerb) – Olympiakosz Pireusz (görög) 7-8 (2-1, 0-2, 3-1, 2-4)

20.30 Pro Recco (olasz) – ZF-Eger

B-csoport:

Primorje Rijeka (horvát) – Galatasaray (török) 16-11 (2-2, 6-1, 3-1, 5-7)

19.00 Jug Dubrovnik (horvát) – Partizan Beograd (szerb)

Pénteken játszották:

A-csoport:

AN Brescia (olasz) – CNA Barceloneta (spanyol) 12-4 (1-0, 4-2, 3-0, 4-2)

 

Tabella

Az A-csoport állása:

1. Pro Recco 24 pont/8 mérk.
2. ZF-Eger 13 pont/8 mérk.
3. Barceloneta 11 pont/9 mérk.
4. Olympiakosz Pireusz 10 pont/9 mérk.
5. Radnicki Kragujevac 9 pont/9 mérk.
6. AN Brescia 9 pont/9 mérk.

A B-csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 24 pont/9 mérk.
2. Primorje Rijeka 21 pont/9 mérk.
3. Jug Dubrovnik 16 pont/8 mérk.
4. Partizan Belgrád 6 pont/8 mérk.
5. Spandau 6 pont/9 mérk.
6. Galatasaray 4 pont/9 mérk.

A magyar csapatok hátralévő mérkőzései:

Május 2.:

Eger – Barceloneta
Primorje – Szolnok

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek