2015 április 17.

Bajnokok Ligája: az olasz pokolba indulnak a magyarok

A Bajnokok Ligája utolsó előtti fordulójában az eddig hibátlan Reccóval szemben száll vízbe az Eger, míg a másik csoportban a Spandaut fogadja az élen álló Szolnok. A teljes program péntekre és szombatra!Eger01 2014-2015

 

Az Eger többféle úton is elérheti, hogy bejusson a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe – a legegyszerűbben úgy, ha szombaton este legyőzi idegenben a Pro Reccót. Az olaszok bizonyára nem fogják olcsón adni a bőrüket, hovatovább eddig mind a 8 mérkőzésüket megnyerték a csoportban, valójában különösebben szoros találkozóik sem voltak. De például legutóbb az Olympiakosz sokáig vezetett ellenük, és csak a negyedik negyedben dőlt el a győztes kiléte. Az egriek pedig egyszer már nyertek Olaszországban ebben az idényben: a Bresciát szinte tökéletes játékkal, és meglehetősen fölényesen verték 7-3-ra. A hevesiek teljesítménye hullámzó: az előző fordulóban remek játékkal 10-5-tel küldték haza a Bresciát, amely így elveszített minden reményét a továbbjutásra, majd elbukták a bajnoki rájátszás első meccsét a Honvéd ellen, odahaza. Kedden pedig a válogatott abszolválta sikerrel az utolsó világliga-csoportmeccsét is, négy egrivel (Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Angyal Dániel, Erdélyi Balázs) a soraiban. Bízhatunk benne, ezúttal a jobbik arcát mutatja Dabrowski Norbert csapata, amely a nemzetközi kupában csodásan teljesít.

Az A-csoportban a helyzet kusza, de tisztulóban. Az egriek továbbjutására egy újabb forgatókönyv, ha szombaton döntetlen lesz a Radnicski – Olympiakosz találkozón. Ebben az esetben egyik együttesen sem érheti már utol a magyar csapatot. A Radnicski dolga amúgy is nehéz. A szerb gárda legutóbb elbukott a Barcelonetával szemben, és ha holnap győz is, az utolsó fordulóban a Reccót kéne felülmúlnia… Az Olympiakosz is az utolsó szalmaszálat ragadná meg, ha Kragujevácban győzne. A lényeg, hogy az egriek saját kezükbe vették a sorsuk irányítását. Mondanánk, hogy szombat estére okosabbak leszünk – de ez nem biztos. Május 2-án, az utolsó forduló befejeztével leszünk biztosan okosabbak. Akkor az Eger otthon fogadja a rendező jogán már biztos résztvevő Barcelonetát, remélhetőleg telt ház előtt!

A Szolnok a már tét nélkül játszó Spandaut fogadja, nagy győzelmi esélyekkel. Cseh Sándor csapatára az igazi nehézségek majd a 10. fordulóban várnak, amikor is Rijekában kell kivívnia a csoport első helyét.  A klub egyébként szurkolói buszt indít erre a meccsre, tehát aki kíváncsi Fiume szép városára és a nagy derbire, az a jelentkezzen a ITT.

A Pro Recco – Eger találkozót a Digisport 2 adja 20.25-től, a Szolnok – Spandaut a Sport M 17.45-től.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 9. forduló

Április 17, péntek

A-csoport:

19.00 AN Brescia (olasz) – CNA Barceloneta (spanyol)

Április 18, szombat

A-csoport:

20.30 Pro Recco (olasz) – ZF-Eger

18.00 Radnicski Kragujevác (szerb) – Olympiakosz Pireusz (görög)

B-csoport:

18.00 Szolnoki Dózsa-Közgép – Spandau 04 (német)

17.15 Primorje Rijeka (horvát) – Galatasaray (török)

19.00 Jug Dubrovnik (horvát) – Partizan Beograd (szerb)

 

Tabella

Az A-csoport állása:

1. Pro Recco 24 pont
2. ZF-Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Radnicki Kragujevac 9 pont
5. Olympiakosz Pireusz 7 pont
6. AN Brescia 6 pont

A B-csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 21 pont
2. Primorje Rijeka 18 pont
3. Jug Dubrovnik 16 pont
4. Partizan Belgrád 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 4 pont

A magyar csapatok hátralévő mérkőzései:

Május 2.:

Eger – Barceloneta
Primorje – Szolnok

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek