2015 április 07.

Bajnokok Ligája: az Egernek győznie kell a Brescia ellen

Az Eger ki-ki mérkőzést játszik a Bresciával a Bajnokok Ligája 8. fordulójában. A másik magyar csapat könnyebb helyzetben lesz szerdán, a Szolnoknak a már tét nélkül játszó szerb Partizan otthonából kell elhoznia a három pontot. Mindkét találkozó 18 órakor kezdődik.2014_11_14_vasas_eger40

Életbevágó az Egernek, hogy szerda este odahaza legyőzze a Bresciát. A csoportban nagy a küzdelem, az állás szoros, ráadásul mivel a hatos döntőt rendező Barceloneta is itt szerepel, csak két együttes juthat tovább. A Pro Recco már matematikailag is biztosította helyét Barcelonában, marad tehát egy hely. Jelenleg ezt az Eger foglalja el. A hevesiek az utolsó előtti fordulóban ahhoz a Reccóhoz látogatnak, amely kiemelkedik a mezőnyből, eddig minden mérkőzést megnyerte, és könnyedén intézte el például a címvédő spanyolokat is. Egerben 12-4-re nyert. Az utolsó fordulóban pedig a Barceloneta, a címvédő utazik Egerbe. Egyik meccs sem lesz könnyű, a Bresciával szemben begyűjthető három pontnak ezért is van nagy jelentősége. Az olaszok persze az életükért küzdenek. Jó kezdés után a csoport utolsó helyére sodródtak, ha Egerben is kikapnak, búcsút inthetnek a hatos döntőnek. Az biztos, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket.

Az Eger legutóbb idegenben kapott ki az Olympiakosztól, de a hazai bajnokságban megbízhatóan szerepel. Szombaton a Pécs ellen győzött, Vapenszki térdsérüléssel bajlódott, mellette Hosnyánszki nem volt százszázalékos.

szolnok1

A Szolnok ismét megmutatta elképesztő erejét, a bajnokságban a második OSC otthonából hozta el a három pontot, és veretlenül nyerte az alapszakaszt. Egyedül Kis Gábor nem lehetett ott Cseh Sándor csapatában. A Szolnok vezeti csoportját, de hogy ez így is maradjon, a Partizant le kell győzni. A szerbek nincsenek jó passzban, anyagi nehézségekkel küzd a csapat, amely szép lassan rányomta bélyegét szereplésükre. A múlt héten befejeződött Regionális Liga négyes döntőjébe be sem kerültek, és már arra sincs esélyük, hogy továbbjussanak csoportjukból a Bajnokok Ligájában. A magyar csapat a legutóbbi fordulóban nagyon fontos meccset nyert, az utolsó pillanatokban szerzett góllal legyőzve a Jugot. Cél a csoportelsőség!

 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 8. forduló:

18.30 ZF Eger – AN Brescia (olasz)

18.00 Partizan Belgrád (szerb) – Szolnoki Dózsa-Közgép

19.00 CNA Barceloneta (spanyol) – Radnicski Kragujevác (szerb)

19.00 Spandau 04 Berlin (német) – Primorje Rijeka (horvát)

20.00 Galatasaray (török) – Jug Dubrovnik (horvát)

20.45 Olympiakosz Pireusz (görög) – Pro Recco (olasz)

Az Eger – Brescia találkozót 18.15-től a DigiSport1, a Partizan – Szolnok találkozót a Sport2 18 órától élőben közvetíti.

Tabella

Az A-csoport állása:

1. Pro Recco 21 pont
2. ZF-Eger 10 pont
3. Barceloneta 8 pont
4. Radnicki Kragujevac 9 pont
5. Olympiakosz Pireusz 7 pont
6. AN Brescia 6 pont

A B-csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 18 pont
2. Jug Dubrovnik 15 pont
3. Primorje Rijeka 15 pont
4. Partizan Belgrád 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 3 pont

A magyar csapatok hátralévő mérkőzései:

Április 8.:

Eger – Brescia
Partizan – Szolnok

Április 18.:

Pro Recco – Eger
Szolnok – Spandau

Május 2.:

Eger – Barceloneta
Primorje – Szolnok

Gy.  Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek