2017 április 15.

Az UVSE megnyerte a LEN-kupát! (képgaléria)

Egyetlen góllal győzött az UVSE a Padova ellen, így megnyerve a másodikszámú európai kupát. A Dunaújváros a bronzérmet zsebelte be.

uvselenkupa04

A győztes (Fotó: vizipolo.hu)

A döntő mérkőzésen aztán  alaposan belecsaptak a közepébe a csapatok, még 1-0-ra vezetett Queirolo góljával a Padova, mely csapat egészen 2-2-ig tudta tartani a lépést a magyar bajnokkal, ám utána Takács majd Van der Sloot találatával két gólra elhúzott a magyar csapat, 4-2. A második negyedben már 5-2 is volt az állás. Tóth Ildikó centerezett ekkor, majd Galardi válaszolt rá, 5-3.

A nagyszünet után ismét visszaállt a közte három. Ezek után az olaszok időt kértek, a Time Out alatt a magyar közönség Benedek Tibort éltette, míg a padovai egyik szurkoló a játékvezetőtől érdeklődött a neve után. De vissza a meccshez. Az olaszoknak annyira jól sikerült ez a kis szünet, hogy rögtön után berámoltak kettőt, 6-5. de még mielőtt nagyobb gond lett volna érkezett Kisteleki Hanna, 7-5. A záróakkordban egészen a hajráig nem mozdultak a felek, mikor Dara egy szabaddobást vágott be, 7-6. Ezek után egy fórt puskázott el az UVSE, Csabai találta el a kapufát. A vége maradt a közte egy, így az UVSE megnyerte a LEN-kupát!

A bronzmeccsen a Dunaújváros győzött, nem is akárhogy, hiszen Szilágyi hatot is vágott az orosz Ugra Hanti-Manszijszk együttesének.

A LEN Kupa döntőjében:

UVSE – Plebiscito Padova 7-6 (4-2, 1-1, 2-2, 0-1) (képgaléria)

UVSE: Gangl – Czigány, Kisteleki H. 2, Szücs, Keszthelyi, Tóth I. 1, Csabai 1. Csere: van der Sloot 2, Hertzka, Kövesdi, Kuna, Takács V. 1. Vezetőedző: Áts Bertalan

Padova: Teani – Barzon 1, Queirolo 2, Millo 1, Dara 1, Galardi 1, Robinson. Csere: I. Savioli, Gottardo, M. Savioli, Nencha, Casson. Vezetőedző: Stefano Posterivo

A 3. helyért:

Dunaújváros – Ugra Hanti-Manszijszk 17-10 (3-2, 6-1, 4-3, 4-4)
Gólszerzők: Szilágyi 6, Gurisatti 3, Horváth 3, Menczinger 2, Mchunu 2, Somhegyi 1 ill. Timofeeva 4, Alogbo 2, Perfileva 1, Sutyagina 1, Kovina 1, Lisunova 1Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek