2015 január 08.

Avramovics a Fradiban: “A világ minden csapatának erősítést jelentene”

Világbajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, hétszeres szerb bajnok jobbszélsőt igazolt a Ferencváros vízilabdacsapata. Marko Avramovics Nagyváradról érkezett a zöld-fehérekhez.

DSCN9397

Marko Avramovics személyében világbajnokkal erősített a Fradi (Fotó: Vizipolo.hu)

Két olimpiai bajnoka mellé szerb világbajnokot igazolt a Ferencváros vízilabdacsapata. A népligetiek sajtótájékoztató keretében mutatták be a romániai Oradea együttesétől idény közben érkezett Marko Avramovicsot.

“Idény közben változás történt a román bajnokság szabályzatában – kezdte bemutatkozását Avramovics. – Amikor a Nagyváradhoz igazoltam, még négy külföldi játszhatott egy klubban, ám érkezésemkor ez változott, háromra. Így nekem már nem volt helyem. Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen legendás klubhoz igazolhattam, amelyben két olimpiai bajnok játszik. Ráadásul a magyar bajnokság valószínűleg a legjobb a világon, így mindenképpen előrelépés számomra a mostani változás.”

Ezt követően átigazolásának részleteiről kérdezte a vizipolo.hu.

“Viszonylag gyorsan megegyeztünk a vezetőkkel, január 3-án érkeztem Budapestre. A tervek szerint először január 24-én, a BVSC ellen szállhatok vízbe, a bajnokság második felének első meccsén. Bízom benne, hogy kiharcoljuk az európai kupaindulást, minden erőmmel ennek elérésén leszek. A szezon végéig vagyok itt egyelőre, de ha minden jól megy, akár hosszú távra is tervezhetek” – mondta el Avramovics a vizipolo.hu-nak.

Gerendás György szakmai igazgató is mondott néhány szót a csapat jelenéről és a tervekről: “Bár nem szoktunk szezon közben igazolni, Avramovics idehozatala nagy lehetőség volt. Marko a világ minden csapatának erősítést jelentene, így büszkék vagyunk rá, hogy sikerült idehoznunk. Januárban sorozatban öt meccset játszunk idegenben, nagy tehát a terhelés, a következő időszak sok mindent megmutathat a csapat erejéből. Úgy tervezzük, hogy nem csak erre a fel évre, hanem még egy évig a Ferencvárosban játszana, szeretnénk szisztematikusan egy nagycsapatot felépíteni a Népligetben. Nem a négybe szeretnénk bekerülni, hanem bajnokok akarunk lenni.”

Varga Zsolt vezetőedző arról beszélt, miként építhető be a csapatba az új igazolás: “Történelmi, hogy a nyári igazolások után most sikerült egy szerb világbajnokot idehozni, köszönet ezért Kubatov Gábor elnök úrnak és mindenkinek, aki ezt lehetővé tette. A szerbek a magyar vízilabda egyik legnagyobb vetélytársai, ezért is nagyszerű, hogy sikerült egy szerb válogatottat idehozni. Bízom benne, hogy sikerül hamar a csapatba építenünk Avramovicsot.”

További két változás történt még a FTC-nél, Major Martin kölcsönbe a Miskolchoz került az idény végéig, míg az UVSE-től Irmes Pál érkezett.

 

Marko Avramovics

Nemzetiség: szerb

Születési idő: 1986. augusztus 24.

Poszt: jobbszélső

Magasság, súly: 190 cm, 92 kg

Válogatott: 91 mérkőzés/43 gól

Pályafutás: Világbajnok (2009, Róma), világbajnoki ezüstérmes (2011, Sanghaj), Európa-bajnoki 3. (2010, Zágráb), Világliga 1. (2007, 2010, 2011), Világkupa 1. (2010).

Klubpályafutás: Bajnokok Ligája-győztes (2011, Partizan; 2013, Crvena Zvezda), Európa Szuperkupa-győztes (2013), 7x szerb bajnok, 7x szerb kupagyőztes.

Gy. Zs, Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek