2015 július 06.

A spanyolok tornagyőzelemmel melegítettek a Vodafone-kupára

Szirányiék hibátlan mérleggel nyerték meg a portugaletei tornát. Érdekesség, hogy mindhárom meccset: az orosz, a román és a német találkozót is egy-egy góllal tudta megnyerni Gabi Hernandez együttese.spanyol valogatott01

Ez volt már a huszonhetedik portugaletei torna, ahol a házigazda spanyolok mellett, a német, a román és az orosz együttes vett részt. A négy együttesből, csak az oroszok vannak ott a vb-n. Ennek megfelelően a spanyol kapitány úgy döntött fiatalokat hív be a válogatottba, és a nyarat a csapatépítésre szánja.

A tornán igen szoros eredmények születtek. A házigazdák maximális pontszámmal nyerték a viadalt, de az jól látható, hogy az oroszokra igenis figyelni kell, akár már a hónap végi kazanyi vb-n. A csapat a második helyen végzett, de a spanyolokat megszorongatta, valamint a román és a német csapat ellen győzött. Utóbbi együttesben érdekesség, hogy Mateo Csuk, aki jövőre a Fradiban játszó Marko Csuk, és az Egerbe játszó Milos Csuk testvére, honosították a fritzek, így már ezen a tornán bemutatkozott a válogatottban.

Szirányi Balázst a jövő héten már a Margitszigeten láthatjuk, hiszen a spanyol csapat is részt vesz a Vodafone-kupán.

Portugaletei torna, eredmények:

Spanyolország – Németország 9-8 (4-2, 1-2, 2-3, 2-1)

Spanyolország: Aguilar, Larumbe, Mora, Roca 1, Sánchez, Minguell 1, Szirányi, Flores, Gutiérrez, Fernández 1, Tahull 1, Garcia 5, Lloret. Szövetségi kapitány: Gabi Hernández.

Németország: Kong, Bukowski 1, Van der Bosch, Cuk 1, Bolbovic, Maurice, Kleine, Schüeler, Stamm 1, Oeler 1, Restovic 1, Eidner (3), Hoehne.

Románia – Oroszország 9-12

A torna végeredménye:

1. Spanyolország 9 pont
2. Oroszország 6 pont
3. Románia 1 pont
4. Németország 1 pont

A torna korábbi játéknapjai:

1. játéknap, július 3.:

Spanyolország – Románia 10-9 (2-2, 3-3, 4-2, 1-2)
Spanyolország: Aguilar, Larumbe, Mora 2, Roca, Sánchez, Minguell, Szirányi, Flores, Víctor Gutiérrez 1, Fernández 3, Tahull, García 4, Lloret.

Románia: Stoenescu, Radu 4, Negrean 2, Gheorghe 1, Dantha, Teohari, Cretu, Chioveanu, Goanta, Georgescu 1, Ghiban 1, Popoviciu, Dragugin

Oroszország – Németország 12-7 (3-3, 3-1, 4-2, 2-1)

2. játéknap, július 4.:

Németország – Románia  9-9 (2-1, 2-2, 4-3, 1-3)

Spanyolország – Oroszország 8-7 (1-1, 4-3, 2-3, 1-0)
Spanyolország: Aguilar, Larumbe, Mora 2, Roca, Francesc Sánchez, Marc Minguell 1, Szirányi, Flores 1, Gutiérrez, Fernández 1, Tahull 2, Garcia 1, Lloret.

Oroszország: Antonov, Bugaychuk 1, Odintsov 2, Bychkov 1, Zinnatullin, Ashaev, Timakov, Nagaev, Stepanyuk 2, Kholod 1, Lisunov, Magomaev, Ivanov.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek