2017 április 06.

Örömittas szavak a friss Euro Kupa győztesektől!

Varga Zsolt az Euro Kupa nehézségeiről, Nyéki Balázs a siker fontosságáról, míg Szirányi Balázs a lendületről beszélt oldalunknak a kupagyőzelem után.

FradiEuroKupa30

Az öröm (Fotó: Kertész Gábor)

Varga Zsolt, a csapat vezetőedzője: Talán az volt a legnehezebb, hogy bármennyire is mondták az elmúlt napokban az emberek, hogy már megvan, nehéz volt válaszolni erre a kérdésre,hiszen akkor még nem nyertünk semmit. Nehéz volt, hogy ne nyomasszon ez minket, ugyanakkor megmaradjon egy egészséges feszültség, ami ehhez a meccshez kellett, hogy egy jó mérkőzést játszunk. Ebben a pillanatban még megkönnyebbülést érzek, hogy sikerült itthon megnyernünk ezt a sorozatot, ami nagyon fontos a klub számára. Egy ötéves építkezés volt ez, egy nagyon fontos visszaigazolás, hogy jó úton járunk. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk az elmúlt időszakban. Úgy érzem, a legnehezebb pillanatokban is sikerült megkapaszkodnunk és haladni tovább.

Nyéki Balázs, a Fradi csapatkapitány: Ez egy nagyon hosszú út volt a Ferencváros életében az elmúlt éveket tekintve, és az idei csapat életében is, mert nem voltak jó eredmények év közben, de tudtuk, hogy ez az igazi nagy lehetőség az Euro Kupa, itt kell igazán jó eredményt elérni. Végig erre fókuszáltunk, volt olyan mérkőzés a bajnokságban, mikor nem tudtunk annyira felpörögni, mert két nappal azelőtt játszottunk egy nagyon magas hőfokú mérkőzést ebben a sorozatban. Hozzátenném, ez egy állomás, jön még a bajnoki elődöntő, ez a siker most akkora lökést adhat a csapatnak, hogy bármi előfordulhat. Nagyon sokat jelent ez az aranyérem nekem. Nem is tudom, mikor nyertem utoljára, talán tíz éve Egerben Magyar Kupát. Ez így stílszerű, hogy tizenkilenc év után, megint a Fradival sikerült a csúcsra jutni nemzetközi kupában.

FradiEuroKupa24

Nyéki Balázs balra

Szirányi Balázs, Megérte hazajönni, ez tulajdonképpen egy visszaigazolás. Nagy siker, ami jelzi azt, hogy ez az építkezés, amiről beszéltek a vezetők, az nem a levegőbe beszélés volt, hanem eredményekkel is alá tudjuk támasztani. Nem igazán sikerült összehangolni a bajnokságot és a nemzetközi porodon való szereplést. Nem játszottuk jól a bajnokságban, de most felszabadultan játszhatunk. Arra számítok, hogy stabilitást és lendületet fog adni a csapatnak ez a siker, hogy ez mire lesz elég, azt meglátjuk.

Emlékeztető: 

FTC-PQS Waterpolo – Digi Nagyvárad 7-7 (3-0, 1-3, 2-2, 1-2)

FTC: Vogel S – Avramovics 3, Sz. Mitrovics, Varga Dániel, Szirányi, Madaras 4, Jansik Sz. Csere: Gárdonyi (kapus), Tóth M., Katonás, Marko Csuk, Nyéki, Vogel Simon. Edző: Varga Zsolt

Nagyvárad: G. Pijetlovics – Negrean 3, Pavlovic, A. Cretu, Chioveanu, Diaconu 1, R. Georgescu 1. Csere: Radjen 1, Aszanovics 1, Gheorghe, Remes, Szabo I. Edző: Kádár Kálmán

Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1

Ide kattintva fotógaléria nyílik a meccsről…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek