2014 november 29.

A FINA elnökét is lenyűgözte a magyar stand

Dohában, a jövő héten kezdődő rövid pályás úszó világbajnokság helyszínén egyszersmind FINA-konvenciót és rendkívüli kongresszust is rendeznek, melynek nyitányán máris reflektorfénybe került a magyar stand, amely a 2021-es budapesti FINA-világbajnokságot hivatott népszerűsíteni.

puli

FINA kiállítás, Doha (Fotó: Szaka József)

A FINA rendkívüli kongresszusa előtt a vezérkar a katari elöljárókkal együtt terepszemlét tartott az egyébként csak délután nyíló konvenció helyszínén, a Ritz-Carlton hotelben. A kiállítók többsége a 17 órai rajthoz igazította standja véglegesítését, melynek köszönhetően le is maradt a rögtönzött látogatásról. Ezzel ellentétben a magyar pavilon teljes pompájában ragyogott az érdeklődők legnagyobb örömére.

A gigantikus sárga labda, belsejében az öt hajlított óriásmonitorral és egy erre a felületre készített speciális imázsfilmmel, illetve a stand előtt álló fehér óriáspulival egyértelműen kiragyogott az összes többi kiállító közül. Kabalafiguránk a delegáció láttán azonnal akcióba lendült, és – a fotósok legnagyobb örömére – Dr. Julio C. Maglione nyakába vetette magát. Így aztán a FINA elnöke a katari olimpiai bizottságot vezető sejkkel, Szaúd bin Abdulrahman Al-Thanival, több magas rangú helyi nobolitással és persze Cornel Marculescu FINA-igazgatóval együtt hamarosan a labdán belül álltak Gyárfás Tamás társaságában.

“Ez tényleg fantasztikus. Kár, hogy még hét évet kell várni a kezdésig, már most mennénk szívesen, Magyarország ugyanis számunkra a legmagasabb nívó garanciája” – mondta Julio Maglione. Al Thani sejk szintén elismerően nyilatkozott a látottakról, miközben üdvözölte a magyar küldöttség további tagjait, Szabó Tünde főtitkárt, Hargitay András utánpótlás-kapitányt, Tóth Ákos alelnököt, valamint Salamon Ferencet, a FINA Masters-bizottság magyar tagját.

“Ismét bebizonyosodott, remek ötlet volt, hogy nem egy átlagos, épített standon jelenünk meg, mint a kiállítók kilencven százaléka, hanem a saját installációnkat hoztuk – mondta utóbb Gyárfás Tamás. – Magyarországnak, Budapestnek hatalmas a respektje a FINA-n belül, kevés olyan országot találni, amelyik ennyire elkötelezett partnere a világ úszósportjának, ahol a kormányzat, élén a miniszterelnök úrral, Orbán Viktorral ilyen szilárdan a sportág mellett áll. A negyven nap alatt megszervezett balatonfüredi junior nyíltvízi úszó világbajnokság sikere még ma is téma a FINA vezetői között, akik az elmúlt időszak tapasztalatai alapján biztosra veszik, hogy a 2017-es junior vb és a 2021-es FINA vb is óriási siker lesz. Mindannyiunk számára hatalmas megtiszteltetés, hogy így tekintenek ránk – ugyanakkor felelősség is, hogy a legjobbunkat nyújtsuk mindig, mindenben, akár az uszodaépítésről, akár egy ilyen promócióról van szó.”

 

Forrás: MÚSZHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek