2014 december 08.

Hosszú Katinka lett a világbajnokság legjobbja

Hosszú Katinka lett a legjobb női versenyzője a dohai rövid pályás világbajnokságnak, de összességében is ő gyűjtötte be a legtöbb érmet, szám szerint nyolcat. Ezzel pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország minden idők legsikeresebb világbajnokságát produkálta, melynek köszönhetően az éremtáblázat második helyén végzett.

katka

Isztambul után Dohában is Katka lett a legeredményesebb női úszó

Hosszú Katinka a zárónapon is brillírozott: először önmagát is meglepve bronzérmes lett 50 háton, majd 200 gyorson is villantott egy újabb országos csúcsot, ami egy ezüstéremre volt elegendő. Katka összességében nyolc éremmel (4-3-2) és négy világcsúccsal zárta a dohai világbajnokságot. Ezek után egyértelmű volt, hogy a legjobb női versenyzőnek járó trófeát is ő veheti át. A férfiaknál a dél-afrikai Chad le Clos diadalmaskodott, aki négy aranyérmet szerzett Dohában.

Magyarország egészen az utolsó előtti versenyszámig vezette az éremtáblázatot, amikor is a brazil 4 x 100-as vegyes váltó az egyes pályán úszva megszerezte a mindent eldöntő elsőséget. Brazília négy aranyat nyert a világbajnokság zárónapján, ezzel pedig megelőztek minket. Isztambulhoz képest így is előreléptünk, hiszen 2012-ben a harmadik helyen végeztünk, két olyan úszó nagyhatalom mögött, mint az Egyesült Államok és Kína.

 

Forrás: MÚSZ

V. A.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek