2014 december 17.

Katinkát dicsőítette Belmonte García

Kivételes képességű úszónőnek nevezte Hosszú Katinkát egyik legnagyobb riválisa, a spanyol Mireia Belmonte García, aki a dohai rövid pályás világbajnokságon két ízben is legyőzte a magyar klasszist. Véleménye szerint a Rio-i játékokon rajtuk kívül még mások is esélyesek lehetnek a végső győzelemre.

belmonte

Belmonte újabb világcsúcsot úszott, ezúttal 1500 gyorson (Foto: swimvortex.com)

London kétszeres ezüstérmese a spanyol hírügynökségnek adott interjút, miután a múlt heti sabadelli rövid pályás országos bajnokságon megdöntötte az 1500 méteres gyorsúszás világrekordját. Egy héttel korábban még Dohában sziporkázott, ahol négy aranyérmet nyert – kettőt ráadásul világcsúccsal.

A katari csúcsviadalon azzal szorult a női mezőnyben legeredményesebb Hosszú Katinka mögé, – aki egyébként minden egyes győzelmét világcsúccsal abszolválta –  hogy a szintén négy elsőséget begyűjtő magyar sportoló még három ezüstöt és egy bronzot is szerzett. Belmonte García a négy aranyéremből kettőhöz is Katka legyőzésével jutott hozzá, rögtön a világbajnokság nyitónapján, amikor 200 pillangón és 400 vegyesen is gyorsabbnak bizonyult riválisánál.

“Lenyűgöző, amikor az első helyért rivalizálsz valakivel, és számomra nagy megtiszteltetés vele versenyezni – fogalmazott Belmonte García. Aki egy világbajnokságon dobogón végez, az természetesen esélyes az olimpián is. A győzelemhez nagyon sok minden szükséges, rengeteget kell dolgozni a medencén kívül is, hogy mentálisan és fizikailag is csúcson legyen. Emellett egy kis szerencse is kell ahhoz, hogy olimpiai bajnok legyen belőled.”

 

Forrás: swimvortex.com

V. A.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek