2016 szeptember 26.

Férfi Ob I: esélylatolgatás a szezon előtt

Vajon ismét a Szolnok lesz a bajnok, és megint az Egerrel fog döntőzni? Több szépreményű csapat is van, de kinek sikerül először összeállni? Ki lesz a kieső? Latolgattunk.

Szolnok, 2016. május 21. Nagy Viktor, a Szolnok kapusa a férfi vízilabda országos bajnokság döntõjének harmadik, Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF Eger mérkõzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2016. május 21-én. MTI Fotó: Bugány János

KEZDŐDIK AZ OB I! (Fotó: Bugány János/ MTI)

Kedden kezdődik a férfi Ob I, mi pedig megnéztük az esélyeket.

Négyen a bajnoki címért

A tavalyi bajnok Szolnok az idén is esélyes a bajnoki címre, de már több kihívója akad. Az Eger mellett az OSC és a Fradi is erősített, így négy együttes is harcban lehet az első helyért. Cseh Sándor csapatából többen is távoztak. Varga Dániel, Madaras Norbert és Stefan Mitrovics csomagban érkezett az FTC-hez. Az érkezők oldalán a francia válogatott Ugo Crousillat és a friss olimpiai bajnok Andrija Prlainovics van. A Tisza-partján a jövőre is gondolnak, így Kardos Gergely (kapus) és Szatmári Kristóf is érkezett. Az Egerből több rutinos játékos is távozott, Biros Péter visszavonult, míg Szivós Márton ismét a Honvédban fog játszani. Dabrowski Norbert elsősorban az utánpótláshoz nyúlt, és fiatal tehetséges játékosokkal pótolta a rutint. Az OSC elsősorban centerposzton erősített, Slobodan Nikiccsel és Lukas Semannal valamint a fiatal válogatott balkezes Zalánki Gergő is érkezett a csapathoz. A Fradi a fentebb említett három klasszis mellé megszerezte Szirányi Balázst, aki Spanyolországból tért haza. A négy együttes közül megjósolhatatlan, hogy ki lesz a bajnok, kiélezett csatára számítunk a végletekig, a győzelem egy-egy labdán fog múlni.

Sűrű a mezőny

Az első négy után, szinte bárki odaérhet az ötödik helyre. Talán ismét a legnagyobb esélye erre a Szegednek van, mely fiatalabb együttessel ugorhat idén vízbe. A BVSC kerete alig változott, így ők idén még jobban összerázódhatnak, nagy kérdés meddig jutnak majd az Euro Kupában és a csapat, hogy bírja a sorozatterhelést majd. A Honvéd a tavalyinál erősebb kerettel vág neki a szezonnak, elsősorban Szivós Márton és Decker Attila jelenti a legnagyobb erősítést a csapatnál. A Miskolccal is komolyan számolni kell, bár Sike Józsefnek új csapatot kell idén is építeni, de a mezőny első felében ott lehet a helyük. A Debrecen és a Vasas idén is nagy harcban lehet, előbbi csapatnál új edző is érkezett, nagy kérdés, mikorra “állnak össze”. Jelentősen erősített a Tatabánya is, a bányásznak idén biztosan nem lesznek kiesési gondjai, de hogy hová érhet oda nagy kérdés. A Kaposvár, az UVSE és a Pécs elsősorban fiatalokra épít az idei szezonban, így a hullámvölgyek erősen benne vannak a csapat játékában. A KSI-nél és a Szentesnél talán a legnehezebb szezon elé néznek, hiszen az erőviszonyokat nézve, a két csapat között fog eldőlni a kiesés sorsa.

Tippünk a férfi Ob I 2016/2017-es szezonjára (a csapatokat abc sorrendben soroltuk): 

Ők végezhetnek legelöl avagy a bajnokság első négy helyezett együttese lehet:

Eger, Ferencváros, OSC, Szolnok

A felsőházban szereplő együttesek lehetnek:

BVSC, Honvéd, Szeged, Vasas

Az alsóházban lehetnek: 

Debrecen, Kaposvár,  Miskolc, Tatabánya,

A kiesés ellen küzdő csapatok lehetnek: 

KSI,  Pécs, Szentes, UVSE

 

A férfi Ob I., 1. fordulójának programja:

A-csoport:

Szeptember 27., kedd:

17.00 ContiTech Szeged Diapolo – Metalcom Szentes

18.00 Szolnoki Dózsa Közgép – KSI SE

19.30 A-HÍD OSC Újbuda – PVSK Mecsek Füszért

Szeptember 28., szerda

Vasas Plaket – Debrecen VSE

B-csoport

Szeptember 27., kedd:

18.00 RacioNet Honvéd – PannErgy MIskolc VLC (M4 Sport, élő)

19.00 FTC-PQS Waterpolo – UVSE

20.30 BVSC-Zugló – Kaposvár

Szeptember 28., szerda:

19.00 ZF-Eger – EBP TatabányaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek