2018 december 31.

WWPCA: Varga Zsolt a világ legjobb edzője

A Vízilabdaedzők Világszervezete (WWPCA) a Fradi trénerét látták a férfiak szakágban a világon a legjobb trénernek 2018-ban. 

vargazsoltwwpca01

Mint ismeretes, a 2015-ös kazanyi vb-n jött létre a szervezet. A mostani voksoláson: Vincze Balázs, John Vargas, Adam Wrigh, Iannisz Giannurisz, Fabio Conti, Ratko Rudics, Petar Porobics, Adel Shamala, Szergej Drozdov, Dejan Udovicsics, Alessandro Campagna, Karl Izzo, Paolo Malara, Quim Colet Genesias, John Abdou és Coralie Simmons szavaztak.

A legtöbb szavazatot Varga Zsolt érdemelte ki, aki a Fradival az összes trófeát bezsebelte ebben az évben, ahol a klub elindult. Az Euro Kupa, a magyar bajnoki cím, az Európai Szuperkupa, és a Magyar Kupa után a Magyar Szuperkupát is elhódították Varga Zsolt-fiai.

Varga Zsolt a Fradi hivatalos honlapján a következőket mondta: “Hatalmas megtiszteltetés ez a díj. Több szempontból is örülök. Az első, hogy a vízilabdaszakma, a legjobb edzők engem tartanak érdemesnek erre a díjra. A másik, hogy úgy érzem, ez annak a szemléletnek is a sikere, amivel dolgozom. Köszönettel tartozom a csapatomnak az elvégzett munkáért és azért, hogy bizalmat szavaznak nekem. Szeretném megköszönni a klub vezetésének az elmúlt évek támogatását és hitét bennem és a munkámban.”

A nőknél a holland válogatott trénere, Arno Havenga lett a legjobb.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek