2017 február 12.

Volvo kupa – Parádés feltámadás után, győzelem a horvátok ellen

1-6-ra is vezetett az olimpiai ezüstérmes Horvátország a Volvo Kupán a magyar csapat ellen az első negyed után. A harmadik negyedtől viszont beindult az együttes és végül nagyot fordítva megnyerte a mérkőzést.

hun_cro (126)

Magyarország hatalmas bravúrral legyőzte Horvátországot (fotó: vizipolo.hu)

A Volvo Kupa zárónapján az olimpiai ezüstérmes horvátok ellen zártuk a tornát. Az első mérkőzésen simán nyert Montenegró Szlovákia ellen, így két győzelem mellett, egy döntetlen gyűjtöttek Brguljanék.

A magyar válogatott a zárótalálkozó előtt, egy nagy győzelmen, és egy súlyos vereségen volt túl. Az első napon a szlovákokat verte Märcz Tamás csapata (20-5-re), míg a másodikon (9-4-re) kikapott Montenegrótól.

A mérkőzés eleje kísértetiesen hasonlított a tegnapihoz, hiszen a horvátok már 0-3-ra vezettek. Ezek után Kovács zörgette meg a hálót, remekül tálalt Bátori a BVSC játékosának, 1-3. A hajrá nem jól alakult, hiszen sorjáztak a horvát gólok, végül 1-6-ot mutatott az eredményjelző a negyed végén. A második nyolc percben kezdtek éledezni a magyar remények, Fülöp majd Bátori vert be egyet-egyet, 3-6. Majd könnyen lehetett volna mínusz kettő is a különbség, de elpuskázott a csapat egy ordító ziccert. Amit megbosszultak a horvátok, hiszen a nagyszünetben 3-7 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után egyre inkább elkapta a fonalat a magyar csapat. Bátori és Vámos is beköszönt a negyedben. Sőt, Nagy Ádám lövése is utat talált a kapuba, ezzel már 6-7 volt az állás. A záróakkordban Manhercz értékesített egy ötöst. Két perccel a vége előtt pedig Tóth volt eredményes, így először vezettünk a mérkőzésen, 8-7-re. A végén Vámos beállította a 9-7-es végeredményt.

Volvo Kupa, zárónap:

Magyarország – Horvátország 9-7 (1-6, 2-1, 3-0, 3-0)

Magyarország: Decker A. – Bátori 2, Mezei, Vámos 2, Török B., Manhercz K. 1, Nagy Á. 1 Csere: Zalánki, Jansik D., Tóth M. 1, Fülöp 1, Kovács P. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Horvátország: Marcelic – Loncar 1, Zovic, Bukic, Sukno 3, Setka 1, Buljubasic 1. Csere: Bijac (kapus), Macan. K. Milakovic 1, M. Vrlic, Vukicevic, Krapic. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak

Märcz Tamás a vizipolo.hu-nak: 1-6 után elmondtam a fiúknak, hogy ne az eredménnyel foglalkozzanak, mert a játékba kellett javulnunk. Nem zárt a védelem, nem volt határozottság a támadásokban. Magunkban kerestem a hibát. Aztán szépen megjött magától a játék, hittel játszottak és kialakult az a minimális játékkép, hogy jól tudjunk játszani egy ilyen erős horvát válogatott ellen.

A XI. Volvo Kupa végeredménye: 

1. Montenegró 7 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Horvátország 4 pont
4. Szlovákia 0 pont

A torna MVP-je: Aleksandar Ivovics (Montenegró)
A legjobb kapus: Milos Scsepanovics (Montenegró)

További híreink:

– Súlyos vereség – Montenegró nagy falatnak bizonyult

– Parádés kezdés a Volvo Kupán

– Volvo-kupák, múltidéző – Tíz év számokban

Volvo Kupa – Csere a magyar válogatott keretében

Íme, Märcz Tamás kerete a Volvo Kupára!Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek