2017 február 13.

Märcz Tamás: bizakodó vagyok

Bármilyen kerettel, akár változó csapattal is, de lesz magyar vízilabda, sok munkával pedig, még jobb vízilabda lesz – mondta oldalunknak szövetségi kapitányunk a Volvo Kupa után.

Budapest, 2017. február 10. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya nézi a férfi vízilabda Volvo Kupa Horvátország - Montenegró mérkõzését a fõvárosi Tüske Uszodakomplexumban 2017. február 10-én. A két válogatott 7-7-es döntetlent játszott a torna nyitómérkõzésén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Bizakodó kapitányunk (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

– A horvát meccsen ötgólos hátránynál mi járt a kapitány fejében?

Märcz Tamás: 1-6 után elmondtam a fiúknak, hogy ne az eredménnyel foglalkozzanak, mert a játékba kellett javulnunk. Nem zárt a védelem, nem volt határozottság a támadásokban. Magunkban kerestem a hibát. Aztán szépen megjött magától a játék, hittel játszottak és kialakult az a minimális játékkép, hogy jól tudjunk játszani egy ilyen erős horvát válogatott ellen.

– A három meccsből, mit emelne ki?

M. T.: A szlovák meccs gyakorlatilag értékelhetetlen, hiszen nem volt azzal a kerettel jó ellenfél Szlovákia. Montenegró kimondottan nehéz, jól szervezett ellenfél volt, amire majd taktikailag kell elsősorban felkészülni, de ott is már a mérkőzés második felében voltak előremutató jelek. A horvátok elleni mérkőzésen három negyeden keresztül kezdett kialakulni egy morális tartás a játékosokban.

– A csapatról milyen benyomás alakult ki?

M. T.: Nehéz összképet alkotni, hiszen mint mondtam, az első meccs kiesik ilyen szempontból. A második meccsen nem kaptuk el a ritmust, jól játszott Montenegró, és voltak hiányosságok taktikailag is, de ezt meg fogjuk oldalni. Voltak jó egyéni teljesítmények, főleg itt az utolsó napon. Bízom benne, hogy még előrébblépünk.

– Összességében, hogy fog visszatekinteni erre a tornára?

M. T.: Bármilyen kerettel, akár változó csapattal is, de lesz magyar vízilabda, sok munkával pedig, még jobb vízilabda lesz.

– Mi következik most?

M. T.: Egy hónap múlva szeretnék találkozni a csapat tagjaival. Ha lehet, akkor éles meccseket szeretnék játszani. Még akkor is, ha egy hónapig nem látjuk egymást így válogatott szinten. Alakuljon a keret. Lehet, hogy jönnek majd új játékosok is, de voltak olyan teljesítmények, az utolsó napon is, amik jövőbe mutatók.

(vizipolo.hu)

Legfontossabb híreink a Volvo Kupáról:

– Fülöp Bence: be akarok kerülni a csapatba 

– Volvo kupa – Parádés feltámadás után, győzelem a horvátok ellen

– Súlyos vereség – Montenegró nagy falatnak bizonyult

– Parádés kezdés a Volvo Kupán

– Volvo-kupák, múltidéző – Tíz év számokban

Volvo Kupa – Csere a magyar válogatott keretében

Íme, Märcz Tamás kerete a Volvo Kupára!Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek