2015 február 13.

Volvo-kupa: Könnyed horvát siker a nyitányon

Megkezdődött a IX. Volvo-kupa a torna első találkozóján a horvátoknak nem jelentett gondot Kanada legyőzése. a plávik meggyőzen, hat góllal verték ellenfelüket

DSCN0103

Fotó: vizipolo.hu

A horvát és a kanadai válogatott feszült egymásnak kezdésként a IX. Volvo-Kupa nyitányaként. Az olimpiai bajnok együttes nem a legerősebb keretével érkezett a tornára. Ivica Tucak fiatalokat próbál a háromnapos eseményen. Mindkét oldalon voltak ismerősök, az egyik oldalon Antun Goreta, (a Vasas játékosa) még a másikon Oliver Vikalo és Kevin Graham (előbbi a Kaposvár, utóbbi pedig az OSC játékosa.

Az első negyedben Jokovics majd Sukno révén már vezettek 2-0-ra a plávik. A kétgólos különbség a negyed végig megmaradt, hiszen Dobud találatára Conway válaszolt, így  3-1-el mehettek pihenni a csapatok. A második negyedben megálltak a csapatok a gólgyártással, egy-egy találat született, így 4-2 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A fordulás után belehúzott a horvát együttes ismét Sukno brillírozott majd Jokovics és Viskovics is betalált a negyedben, végül négygólos előnnyel várhatta a záróakkordot a fehérsapkás alakulat. Az utolsó nyolc percben még Goreta és Jokovics biztosította arról a publikumot, hogy itt nem nyerhet más csak a horvátok, a vége 11-5 lett.

 

XI. Volvo-kupa, első nap: 

Horvátország- Kanada 11 – 5 (3-1, 1-1, 4-2, 3-1)

Hamarosan:

18:30 Magyarország – Egyesült ÁllamokHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek