2016 május 17.

Vizes Eb – Hosszú Katinka 200 méter háton is aranyérmes

Hosszú Katinka második aranyérmét nyerte a londoni vizes Európa-bajnokságon: a 400 méter vegyes után az úszóversenyek keddi napján 200 méter háton sem talált legyőzőre. A szám másik magyar indulója, Burián Kata megúszta az olimpiai A szintet, s negyedik lett.

hosszukatinka hat01

Hosszú Katinka a hát döntőjében (Fotó: MTI)

A Vasas 27 éves sportolója pályafutása 11. Eb-aranyérmét nyerte, ezúttal rajt-cél győzelmet aratott. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Darina Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel győzött.
Burián legfőbb célja az volt, hogy 2:10.60 perces olimpiai A szintnél gyorsabb legyen, s ezt 2:10.17 perces idejével teljesítette is.

“Nagyon fájt ez az úszás, de nagyon nagy álmom vált valóra. Nem hittem, hogy a nullából egy év alatt idáig el lehet jutni” – mondta a 21 esztendős Burián Kata.

Hosszún kívül bronzérmet nyert a Balog Gábor, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar 4×100 méteres vegyes vegyesváltó. Cseh László pedig ezüstérmet szerzett 50 méter pillangón.

MTI / uszosportHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek