2014 november 28.

Viaszszobrot kap Camille Lacourt

A franciák úszóklasszisa, Camille Lacourt is helyet kap a Grévin Múzeumban. Az 50 méteres hátúszás királyának élethű mását jövőre állítják ki a párizsi panoptikumban, ahol olyan hírességek társaságát élvezheti majd, mint Napóleon, Albert Einstein, Mahatma Gandhi, II János Pál pápa vagy Angelina Jolie.

stravius és lacourt

Camille Lacourt és Jeremy Stravius a sanghaji világbajnokságon

 

Egy internetes szavazás döntött arról, hogy melyik sportoló viaszmásával bővüljön jövőre a Grévin Múzeum gyűjteménye. A jelöltek között nem kisebb hírességek szerepeltek, mint Yannick Angel és Florent Manaudou olimpiai bajnok úszók, Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga és Gael Monfils teniszezők, Renaud Lavillenie rúdugró, Christophe Lemaitre rövidtáv futó, valamint a kosárlabda csillag Joakim Noah. A szavazók végül Lacourt mellett döntöttek. Az úszózseni történelmet írt a 2011-es sanghaji világbajnokságon, amikor is a 100 méteres hátúszás fináléjában századra azonos időt úszott honfitársával Jeremy Straviussal.

A Grévin Múzeumot 1882-ben alapította a Le Gaulois nevű lap újságírója Arthur Meyer. Nevét az újság karikaturistájáról, Alfred Grévinről kapta. A gyűjteményt azóta is folyamatosan bővítik, legutóbb a futballsztár Zinedine Zidane foglalhatta el helyét a viaszfigurák között.

 

Forrás: swimvortex

V. A.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.