2014 november 25.

Verrasztó bravúr Montpellierben

Verrasztó Evelyn mostanság a francia riviérán készül a dohai világbajnokságra. A nizzai úszócsapat, vagyis az Olympic Nice Swimming tagjaként részt vett a francia rövid pályás országos bajnokságon, ahol kimagasló teljesítményt nyújtott. A három napos viadalon 5 arany- és egy bronzéremmel gazdagodott.montpellier

Evelyn remekül érzi magát Franciaországban, az úszótársak mind nagyon kedvesen fogadták. Jelenleg egy 9 fős csapat tagjaként készül a decemberi rövid pályás megmérettetésre. Döntésének okairól a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt.

“Régóta érett már bennem ez a dolog. Nagyon szeretek otthon lenni, és otthon úszni, de már az edzőmmel sem volt olyan a kapcsolatom, hogy eredményesen tudjunk együtt dolgozni. 18 éve jártam ugyanarra a helyre edzeni, ezért mindenképp szükségem volt egy kis változatosságra. Ez a berlini Európa-bajnokságon végképp bebizonyosodott, mivel nagyon rosszul éltem meg az ottani szereplésemet. Akkor döntöttem úgy, hogy megpróbálom egy kicsit máshol, hátha sikerül rendbe tenni az úszásomat.”

A montpellier-i francia bajnokságon elért eredményei alapján úgy tűnik, jó döntést hozott. Nyert 3 egyéni aranyérmet (100-200 vegyes, 200 gyors), 100 pillangón pedig harmadikként csapott a célba. Emellett tagja volt a 4 x 50 méteres vegyes váltónak, valamint az új francia bajnoki rekordot úszó 4 x 50 méteres gyorsváltónak is. 400 gyorson csak azért nem szerzett érmet, mert a francia bajnokság szabályai szerint a finálékban csupán egy külföldi versenyző állhat rajthoz. Evelyn hiába úszta meg a mezőny második legjobb idejét, mivel a hollandok Európa-bajnoka Sharon van Rouwendaal megelőzte őt.

Panaszra így sem lehet oka, hiszen 100 vegyesen 1 percen belüli idővel győzött (59.29), ami idén eddig még nem sikerült neki. Ebből is látszik, hogy jó úton jár, és szívből reméli, hogy ezt a pazar formát Dohára is sikerül átmentenie. “Szeretném, ha végre úgy jöhetnék ki a medencéből, hogy jól éreztem magam, és egy jó versenyt tudok a hátam mögött.” 

 

V. A.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek