2015 május 08.

Varga Zsolt: Jövőre meglehet a négy közé jutás a Szegednek

A Szeged Diapolo egészen remek tavaszt produkált, hosszú győzelmi sorozattal, majd a rájátszás végén egy kettős győzelemmel a Honvéd ellen. Varga Zsolt, a csapat házi gólkirálya adott interjút honlapunknak.

varga ii zsolt

A rutinos Varga Zsolt a bajnokság alapszakaszának góllövőlistáján az 5. lett, 62 góllal, és ugyancsak az 5. helyen végzett a rájátszás végeztével csapatával, a Tiszavirág Szeged Diapolóval. Varga Zsolttal értékeltük a szezont, de persze először a végső helyezésről döntő, Racionet Honvéd elleni idegenbeli sikerről faggatta a vizipolo.hu

– Jól éreztem magam a medencében – kezdte Varga Zsolt, – persze egy kicsit más az ötödik helyért játszani, mint a bajnoki döntőben (Varga Zsolt tavaly aranyérmet nyert az Egerrel – a szerk). Koncentráltan játszottunk, odafigyelve, szóval megérdemelten nyertünk. Marci (Meixner Marcell – a szerk.) nagyon jól védett, ez is kellett a sikerhez. Igazából nem veszélyeztette a sikerünket nagyon semmi, a találkozó második felében csak tartani kellett az eredményt. Én kicsit fáradt voltam, hamar kaptam kiállításokat, ennél jóval jobb meccseim is voltak, de szerencsére ez csapatjáték, ha nekem nem megy, akkor megy másnak.

– Az utolsó meccs után, az ötödik helyen végezve, miként értékelnéd a szezont?

A szezont teljesen ketté lehet választani. Akárhogy is nézzük, ez az év teljesen más év volt, mint az előző a Szeged számára. Most lehetne okoskodni, hogy új csapat, nem biztos hogy ez volt az oka az őszi szereplésnek. Nem is keresem az okát, a lényeg, hogy amikor kellett, akkor jól játszottunk, a második felében az idényben. Talán ha pár meccset, amit ősszel elveszítettünk, begyűjtünk, akkor könnyebb helyzetünk lett volna. Az ötödik hellyel mindenképpen elégedettek lehetünk. Esetleg a negyedik hely is elérhető lett volna, de az már azért majdnem a bravúrkategóriának számít. A Ferencváros egy komplettebb csapat, nem azt mondom, hogy jobb játékosokkal, hanem inkább összeszedettebb. Hiszek benne, hogy jövőre ezt a hátrányt, ami velük szemben van, le tudjuk küzdeni, és és akkor van esélyünk bejutni majd a négy közé. Persze ez attól is függ, a többiek hogyan erősítenek.

– Mit lehet tudni a csapat körüli változásokról, milyen lesz a Szeged a következő bajnokságban?

– A vezetők szeretnék együtt tartani ezt a csapatot, és nyilván egy csapat annál erősebb, minél többet játszik együtt. Ha még erősítés is jön, akkor nagyobb verseny lehet a csapatba kerülésért, a fiatalok is több lehetőséget kaphatnak és mi idősebbek is többet tudunk pihenni.

Fotó: Szve.hu

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek