2015 július 08.

Universiade: Tíz góllal verte a férfiválogatott Brazíliát

Gyorsan jelentős előnyre tett szert Brazília ellen a magyar férfiválogatott Kvangdzsuban.  Kovács,  Zalánki, Sedlmayer, Illés, Szentesi, Lőrincz és Bátori is betalált. A vége 13-3.2015 universiade csapat ferfi kovacsgyorgy mafs

Három győzelem és egy döntetlen után találkozott a brazilokkal a magyar férfiválogatott Kvangdzsuban, az Universiadén. Legutóbb a franciákat verte Vincze Balázs csapata, azzal a győzelemmel nagy lépést tett a csoport első helyének megszerzése felé, ugyanis papíron mindkét hátralévő ellenfele, vagyis Brazília és a házigazda Korea is jóval gyengébb. Ennek megfelelően kezdődött a brazilok elleni parti. Illés Sándor gyorsan duplázott, majd a kezdőnegyed vége előtt Kovács Gábor is betalált, máris 3-0-ra elhúzott a magyar legénység. Tíz másodperccel a dudaszó előtt Sedmayer is beköszönt, jelentős előnnyel folytathattuk.

A mérkőzés képe szerencsére ezt követően sem változott, a brazil fiúk csak elvétve találtak be, mi pedig minden negyedben növeltük az előnyt. Kovács Gábor végül négyet szórt, a kedden remeklő Sedlmayer kettőt, és a sérülését lassan teljesen elfelejtő Zalánki is kétszer kipúpozta  a hálót a játékszerrel. Meglett a tíz közte, 13-3 állt az eredményjelzőn a lefújáskor.

28. Nyári Universiade, Kvangdzsu, Koreai Köztársaság

Magyarország – Brazília 13-3 (4-0, 3-1, 1-1, 4-1)

Magyarország: Bisztritsányi – Jansik, Sedlmayer 2,  Zalánki 2, Illés 2, Szentesi 1, Halek. Csere: Kovács G. 4, Chilko, Bátori 1, Sántavy, Lőrincz 1, Barabás (kapus).

Szövetségi kapitány: Vincze Balázs

Franciaország: Manfrini– Wainberg, De Freitas, Vergara, De Mendonca, Tenenbojn 1, Almeida. Csere: Finizola 1, Soares 1, Roge Ferreira, Agulha, Marques, Fernandes

Szövetségi kapitány: Bruno Dominges

Fotó: Mefs/Kovács György

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek