2015 július 14.

UNIVERSIADE: ARANYÉRMES FÉRFIVÁLOGATOTTUNK!

A férfiválogatottunk 0-4-ről hozta vissza a döntőt Olaszország ellen az Universiade-n. A rendes játékidő nem hozott döntést, majd az ötmétereseket a Vincze-csapat bírta jobban idegekkel.

ferfiuniversiadecsapat10

A CSAPAT (Fotó: Marjai Péter)

Az olaszok ellen kellett a címvédést és az Universiade győzelmet abszolválnia a Vincze-csapatnak. A taljánok ellen már egyszer sikerült nyerni, és a statisztikák is nekünk kedveztek, de ez egy új meccs volt, ami 0-0-ról indult.

Az első negyed közepéig nem esett gól, amikor Sedlmayert állították ki, Mirarchi jól tállalt Marziali elé, aki nem tudott hibázni. A hajrában volt lehetősége a magyar csapatnak, többször is, ám nem tudott élni a kínálkozó előnyökkel. A második negyedben is jobban működött az olasz retesz, mint a miénk. Rendre blokkolták a mieink lövését. A túloldalon Coppoli majd Mirarchi akcióból volt eredményes, ekkor már 3-0 volt oda. Az utolsó percek sem alakultak jól, Szentesi már a második hibáját szedte össze, valamint Mirarchi már 4-0-ra módosította az állást. Fél perccel a vége előtt Vincze Balázs időt kért, ekkor egy sárgalap is felmutatásra került. Ezek után pedig Kovács egy távoli lövéssel megszerezte az első gólt, így 4-1-es olasz vezetéssel várhatták a csapatok a folytatást.

ferfiuniversiadecsapat11

0-4-ről álltak talpra (Fotó: Szabó György)

A fordulás után két előnyt is kaptak Bátoriék, ám egyikkel sem tudtak élni, pedig Vincze Balázs időt is kért a második fórnál, de Kovács lövését blokkolták. Ami nem ment előnyből, ment egyenlő létszámnál, hiszen Bátori már minusz kettőre hozta fel a válogatottat, 4-2. Sőt, Sedlmayer révén már csak egy volt közte, 4-3,  de rögtön jött a válasz, hiszen Dolce a negyed közepére 5-3-ra módosította az állást. A folytatásban sem unatkoztunk, Jansik majd Bátori góljaival egyenlítettünk, közben Vincze Balázs kapust cserélt. A végén jól megszórtak a bírók kiállítással, de nem tudtak a kapunkba találni az olaszok, így 5-5-ről várhatták a csapatok az utolsó negyedet. A záróakkorban nem bírt egymással a két csapat. 4-1 volt a kiállítási arány három perccel a vége előtt. A negyediknél egy piroslap “csattant” a magyar kispad felé. A hajrában előbb Bruni juttatta vezetéshez az olaszokat, majd Kovács válaszolt, így 6-6 állt az eredményjelzőn. Egy kiállítást használtunk ki, időkérés után Chilkó volt higgadt, így 7-6-ra már nálunk volt az előny. Lanzoni azonban egy távoli lövéssel egalizált szűk egy perccel a vége előtt 7-7.  Maradt is ennyi az eredmény, következhettek a büntetők.

Az első kettőt nem hibázták el a játékosok egyik oldalon sem, majd Barabás helyett Bisztritsányi állt vissza a kapuba. Ekkor előbb Mirarchi majd Sedlmayer is hibázott, majd Gitto és Bátori valamint Lanzoni és Kovács is eredményes volt. Kezdődhetett minden előről, azzal a különbséggel, hogy már csak egyet-egyet lőhetnek a csapatok. 13-13-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, mikor Mirarchi hibázott, Sedlmayer belőtte, így győzött a CSAPAT, és címet védett Kvangdzsuba.

28. nyári Univeriade:

Olaszország – Magyarország 7-7 ötméteresekkel: 6-7 (1-0, 3-1, 1-4, 2-2)
vezette: Dragan Stampalja, Joseph Peila

Olaszország: Oliva – Damonte, Marziali 1, Foglio, Gitto, Mirarchi 2, Lanzoni 1 csere: Esposito, Coppoli 1, Dolce 1, Nora, Bruni 1 – Vespa (kapus) Szövetségi kapitány: Alessandro Duspiva

Magyarország: Bisztritsányi – Sántavy, Bátori 2, Sedlmayer 1, Jansik 1, Szentesi, Chilkó 1 csere: Kovács 2, Zalánki, Illés, Lőrincz, Halek – Barabás (kapus) Szövetségi kapitány: Vincze Balázs

Az Universiade válogatott tagjai: Bisztritsányi Dávid, Barabás Botond, Bátori Bence, Sántavy Máté, Halek Márton, Lőrincz Bálint, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Illés Sándor, Chilkó Márton, Zalánki Gergő, Sedlmayer Tamás, Szentesi Ádám Szövetségi kapitány: Vincze Balázs

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek