2015 július 17.

Vincze Balázs: Jó a magyar vízilabda, minden szinten…

Másodszor vezette aranyéremre az Universiadén a férfi vízilabdaválogatottat Vincze Balázs. Beszélgetés a vezetőedzővel.

SL374990

Csütörtökön hazatért a dél-koreai Kvangdzsuból a magyar férfi Universiade-válogatott, amely aranyérmet szerzett. Vízilabdázóink egyébként a magyar küldöttség második elsőségét gyűjtötték be. Vincze Balázs szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.

– Hosszú menetelés volt, mert mi magunk még ráraktunk ugye egy hetet, Törökországban edzőtáboroztunk –nyilatkozta Vincze Balázs. – Hasznos volt, kifejezetten, hiszen olyan csapatokkal tudtunk meccseket játszani, akikkel aztán például az Universiadén is találkoztunk, mint a franciákkal. Az egészet összegezve elmondhatom, hogy megint rendkívül értékes tapasztalattal gazdagodtunk. Talán az Universiade nem mérhető a legnagyobb sporteseményekhez, de arra kiváló, hogy a fiatalok, a legjobbak után következők, azok, akik még nem játszottak világeseményen idősebbekkel képet kapjanak arról, hogy milyen két és fél-három hetet eltölteni együtt, egy világeseményen. Kiváló arra, hogy megtanulják, hogyan kell kapcsolatot tartani edzővel, játékostárssal ez alatt az idő alatt, és miként kell végig fenntartania a tüzet, hogy az utolsó napokon, a legfontosabb meccseken ez a tűz ne csak pislákoljon, hanem lobogjon, lobbanjon be, ugyanakkor maradjanak fejben tiszták.

– A csapat nem csak kiváló, de küzdeni is nagyon tud.

– Így igaz. Az elődöntőben fordítanunk kellett az amerikaiak ellen, a hollandok is vezettek ellenünk félidőben 3-1-re, a franciák ugyancsak vezettek, a döntőről pedig ne is beszéljünk. Felkészültünk mindenre, és nem estünk akkor sem kétségbe, ha vezetett az ellenfél. Jó a magyar vízilabda, minden szinten, ez nyilvánvaló.

– Mire gondolt a döntő alatt, nagy hátránynál?

– Természetesen arra, hogy miként fordítsunk. Eleinte nem álltak össze a támadásaink, szerencsére Kovács Gábor góljánál átszakadt a gát, és egy elsöprő harmadik negyedet tudtunk produkálni. Csapatként funkcionáltunk végig, másként nem is lehetett volna nyerni.

– Gyakorolták az ötmétereseket?

– Gyakoroltuk, de nem arra készültünk, hogy majd azzal dől el a döntő. Én is lőttem az edzésen ötösöket, pedig arra kevés esély volt, hogy nekem kell odaállnom…

– Mint az OSC vezetőedzője különösen elégedett lehet, klubjából többen is képviselték magukat az Universiade-válogatottban.

– A srácok egy részük már a felnőtt válogatott küszöbén áll, és szerencsére megadatott nekik, hogy nyáron részt vegyenek egy világversenyen, és sikerélménnyel térjenek haza. De ez általánosságban is igaz a csapatra.

További interjúk a csapat tagjaival ITT!

*

Az Universiade-válogatott hazaérkezését követően bejelentette, hogy egy magyar válogatott pólót, illetve a döntő labdáját aláírásukkal látták el a játékosok, árverésre bocsátják. A bevételt az SOS Gyermekfalvak kapják. Licitálni ITT lehet.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek