2015 április 17.

Újbudán a hétszeres BEK-győztes

A bajnoki elődöntőre készülő A-Híd OSC edzőmérkőzésen találkozott a horvát vízilabda egyik ékkövével, a Mladost Zagrebbel. Honlapunk kint járt a meccsen.

DSCN1331

A legsikeresebb horvát klub, és egyben az egyik legeredményesebb klub a világon. A Mladost Zagreb 7-szer nyerte meg a bajnokcsapatok Európa Kupáját (a legtöbbször, az olasz Pro Reccóval és a szerb Partizannal holtversenyben), egyszer a LEN-kupát, háromszor a LEN Szuperkupát, a horvát bajnokságot tízszer, a jugoszlávot hatszor. A 1960-as évek végén, a 70-es évek elején abszolút uralta a világ vízilabdáját. A Mladost most is kiváló együttes, bejutott a délszlávokat tömörítő Regionális Liga négyes döntőjébe. Pénteken edzőmérkőzést játszott az OSC-vel a Nyéki Imre uszodában

Az OSC a második helyen végzett a bajnokság alapszakaszában, így most pihenőt kapott, egyenesen az elődöntőbe kvalifikálta magát ugyanis. A szünetet edzőmeccsekkel igyekszik hasznosan megtölteni Vincze Balázs csapata, így voltak Cataniában, játszanak a a Mladosttal, majd mennek Belgrádba a jövő héten.

A klub jó kezdeményezésként a nagyhírű horvátok elleni meccset meghirdette, és bizony megjelentek a lelátón a lelkes szurkolók, dobbal, nagy hanggal.

Már egy órával a meccs kezdete előtt megérkeztek a Kondorosi útra, az OSC otthonához a zágrábiak, akik összesen két napot töltenek Budapesten. A csapat tele van válogatott játékosokkal, hiszen Joszip Pavics, Luca Bukics, Luka Loncsar vagy éppen Ivan Marcelics is benne van Ivica Tucsak vl-keretében, mely együttes szerdán győzte le Olaszországot Splitben. (A csapat kapusával, az olimpiai bajnok, 2012-ben a FINA által az Év játékosának választott Joszip Paviccsal honlapunk interjút készített, amelyet szombaton olvashatnak).

A meccset az elejétől fogva uralta Vincze Balázs csapata. A válogatottak mellett fiatalokkal tűzdelt horvátok ellen gyönyörű dolgokat mutatott be az OSC, így hamar elhúzott. A végére kicsit kiengedett, de így is biztosan győzött – szép siker, remek felkészülés a bajnoki hajrára.

DSCN1340

Edzőmérkőzés

A-Híd OSC – Mladost Zagreb (horvát) 11-9 (4-2, 4-2, 3-1, 0-4)

Nyéki Imre uszoda, 200 néző

A-Híd OSC: Bisztritsányi – Decker Á. 1, Bátori, Kayes 1, Juhász, Kovács G. 1, Hegedűs 1, Graham 3, Salamon, Gór-Nagy 2, Bundschuh 1, Szentesi, Brguljan, Varga V.

Vezetőedző: Vincze Balázs

Mladost Zagreb: Pavics – Bukic 1, Milakovics 1, Loncsar 1, Dasics, D. Zsivkovics 1, Capan, Buha, Pavicsics 1, I. Zsivkovics, Vukcsevics 3, Basics 1, Pisk, Lozsina.

Vezetőedző: Hrivoje Hrestak

Fotó: Vizipolo.hu

Gy. Zs., Sz. B.

 

 

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek