2016 december 18.

Trónfosztás a Magyar Kupában – A Szolnok ellenállhatatlan volt

A Szolnok végig vezetett az Eger ellen a Magyar Kupa fináléjában. A mérkőzést végül hat góllal nyerte meg a Tisza-parti együttes, és ötödször emelhette magasba a trófeát.

Budapest, 2016. december 18. A kupagyõztes szolnoki csapat örül a gyõzelemnek, miután a férfi vízilabda Magyar Kupa döntõjében, a ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép mérkõzésen 10-4-re legyõzték a címvédõ Egert a fõvárosi Tüskeuszodában 2016. december 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A győztes Szolnok
(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Eger vagy Szolnok ez volt a kérdés a mérkőzés előtt!

Mindkét csapat rendkívül jól védekezett már a találkozó első percétől fogva. Jól mutatta ezt, hogy egyetlen gól született a az első negyedben. Varga Dénes villant emberelőnyből. Az Eger is kapott fórokat, de Nagy Viktor rendre a helyén volt, 0-1. A második negyedben megtáltosodott a Szolnok. Hosnyánszky még egyenlített, de ezek után négy Tisza-parti találat is érkezett, így 5-1 volt az állás. A folytatásban a hevesiek nem hagyták annyiban, hiszen Erdélyi majd Lőrincz révén lőtávolon belülre ért a nagyszünetre az Eger, 3-5.

A fordulás után Vámos köszönt be, de nem kellett sokat várni és jött a válasz, Vapenski hozta vissza az egri reményeket, 4-6. Az eredmény sokáig nem változott, fórok maradtak ki itt és ott is. A hajrában a Szolnok került kettős előnybe, amit Alekszics könyörtelnül bevágott, 4-7. A záróakkordban nem tudott közelebb kerülni az Eger a Szolnokhoz. Sőt, Younger duplájával majd Gocics bombájával 10-4 lett a vége, így a Szolnok ötödször örülhetett.

Magyar Kupa, döntő: 

ZF-Eger – Szolnoki-Dózsa Közgép 4-10 (0-1, 3-4, 1-2, 0-3)

Eger: B. Mitrovics – Decker Á., Hosnyánszky 1, Lőrincz 1, Milos Csuk, Erdélyi 1, Hárai. Csere: Kürti, Csucskovics, Kovács Gergő, Vapenszki 1, Bedő Biros B. Vezetődző: Dabrowski Norbert

Szolnok: Nagy V. – Gocics 1, Vámos 2, Mezei, Prlainovics 1, Varga Dénes 1, Jansik D. Csere: Szatmári, Hangay Z., Alekszics 3, Younger 2, Kis G. Fülöp, Kardos (kapus). Vezetődző: Cseh Sándor

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője:Érztem, hogy nem volt erő a játékunkban. Megtettek minden a játékosoksok. Gratulálook A Szolnoknak. Nem fogadtuk el, hogy tegnap bejutottunk a döntőbe.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: Ma nagyon jól játszottunk. A védekezésünk fantasztikusan működött. Úgy lőttünk ma tíz gólt, hogy amikor a vezetésünk biztos tudatában voltunk, lassítottuk a játékot. Szenzációs érzés megnyerni egy ilyen kupát. Gratulálok a játékosaimnak. Ma minden bejött, mindenhova odaértünk. Sok kapuralövésünk volt és bátrak voltunk. Minden mérkőzés más, és ez a kupadöntő is. Nem kell sohová sem raknunk ezt a győzelmet. Egyszerűen megnyertük és kész.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek