2014 július 06.

Szombathelyen már kétezer diák úszik rendszeresen

Szombathelyen kiemelten támogatják a fiatalok úszásoktatását, büszkék arra, hogy a helyi klub igazolt versenyzőinek száma folyamatosan növekszik, illetve, hogy a mindennapos testnevelés keretében kétezer diák úszik rendszeresen.

uszas altalanos

A Jövő Bajnokai elnevezésű országos utánpótlás-program újabb felmérője után tartott szombati sajtótájékoztatón Puskás Tivadar, a város polgármestere azt is elárulta, a Savariából származó Szent Márton születésének 1700. évfordulója kapcsán két év múlva nemzetközi ünnepségsorozatot terveznek, melynek keretében, ha minden a tervek szerint alakul, a pápa is ellátogat Szombathelyre. Ugyanakkor a sport terén is mindenképpen maradandót szeretnének alkotni, így egy nagy, nemzetközileg is visszhangot kiváltó úszóversenyt akarnak rendezni.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke megköszönte, hogy a városban kiemelten fontosságúként kezelik az úszósportot, és arra biztatta a polgármestert, vágjanak bele a távlati tervekben szereplő uszodabővítésbe, amelyhez a MÚSZ minden szakmai segítséget megad.

Kiss László szövetségi kapitány kitért rá: a két program – Jövő Bajnokai, Minden gyermek tanuljon meg úszni – alkalmas arra, hogy megtízszerezze a jelenlegi ötezres regisztrált versenyzői létszámot, ami hatalmas távlatokat nyit a magyar úszósport előtt.

A nyugat-dunántúli régió kiválasztottjainak felmérő versenyén megjelent a négyszeres olimpiai és világbajnok Darnyi Tamás, a jelen legeredményesebb magyar úszója, Gyurta Dániel, illetve az immár a régióban, közelebbről Győrben készülő többszörös Eb-érmes Jakabos Zsuzsanna is.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.