2017 április 06.

Spanyol bajnokság – Egedi Gábor csapata a siker kapujában

Évek óta tartó építkezés közben arathatja le a siker első nagy gyümölcsét a Catalunya. A csapat vezetőedzője, Egedi Gábor beszélt oldalunknak erről, és a csapatnál folyó munkáról.

egedigaborcsapat01

A csapat (Fotó: CN Catalunya / facebook)

Nem is olyan régen készítettünk egy interjút Egedi Gáborral. A Spanyolországban légióskodó pólós, mint ismeretes a játék mellett a Catalunya női csapatának edzője is, mely együttessel most egy nagy lépést tehet a spanyol bajnokság másodosztálya felé.

egedigaborcsapat3

Nagy munkával, cél a másodosztály (Fotó: CN Catalunya/facebook)

Jelen pillanatban az első csapat a katalán osztályban játszik, ahol megnyertük az alapszakaszt, és ha megnyerjük a rájátszást is, akkor jutunk fel az itteni másodosztályba. – kezdte Egedi Gábor a vizipolo.hu-nak – A klub célja, hogy minél előbb feljussunk az első osztályba, saját nevelésű játékosokkal.

Érdekességképp kiemelte, ez nem egy rövid lefolyású történet, mivel három évvel ezelőtt még szinte semmilyen női utánpótlás csapattal nem rendelkeztünk, de haladunk lépésről lépésre. A jelenlegi csapat 80 százalékát azok a játékosok alkotják, akikkel elkezdtem dolgozni öt évvel ezelőtt. Az akkor 10-11 éves kislányok, ma már csapat vezéregyéniségei, de rengeteget kell még fejlődniük ahhoz, hogy eljusson oda, ahová elszeretnék jutni – fogalmazott.

Bár nagyon messze vagyunk még attól, de a cél, hogy egy nap, felvegyük a küzdelmet, akár magyar játékosok segítségével az első osztályú csapatok ellen is – fejezte be a magyar pólós.

Május első hétvégéjén pedig eldőlt, vajon feljutnak-e a másodosztályba, természetesen beszámolunk a fejleményekről.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek