2014 november 21.

Íme, a 2016-os Eb-selejtezők csoportjai

Barcelonában kisorsolták a 2016-os Európa-bajnoki selejtezők csoportjait. A Benedek csapat már kvalifikálta magát a következő kontinenstornára, rajtunk kívül még hét csapat biztosan ott lesz Belgrádban, a többi együttes, szám szerint nyolc selejtezőkön válthatja meg a repülőjegyet a szerb fővárosba.

altalanos-polokep03

A görögök már ott vannak az Eb-n, az oroszoknak viszont még küzdeniük kell (Fotó: vizipolo.hu)

A ma esti európai Szuperkupa helyszínén, Barcelonában kisorsolták a 2016-os Eb-selejtezők csoportjait. Összesen 15 csapat küzd meg a kiadó nyolc helyért, először február elején, majd október közepén. Az első kvalifikációs kör befejeztével a csoportok első helyezettjei kiemeltek lesznek a másodikban, tehát nem kerülhetnek össze egymással. A második fordulónak a házigazdái, Orsoszország, Izrael, Franciaország és Málta lesznek. A csapatok viszik magukkal az eredményeiket, a csoportokból az első kettő jut ki Belgrádba.

A budapesti Eb első nyolc helyezett együttese már ott van a belgrádi kontinenstornán.: Szerbia, MAGYARORSZÁG, Olaszország, Montenegró, Horvátország, Görögország, Spanyolország, Románia.

A csoport (házigazda: Grúzia)

Grúzia, Szlovákia, Portugália, Svájc

B csoport (házigazda: Lengyelország)

Oroszország, Ukrajna, Izrael, Lengyelország

C csoport (házigazda: Hollandia)

Franciaország, Hollandia, Málta

D csoport (házigazda: Törökország)

Németország, Törökország, Fehéroroszország, Litvánia

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek