2015 február 26.

Visszatekintés: sokáig emlékezetes meccs Debrecenben

Majdnem telt ház előtt, nagyszerű hangulatú mérkőzést játszott tegnap a Debrecen és a Vasas, amelyet egy utolsó másodperces gól döntött el.debrecen vasas

Emlékezetes mérkőzést játszott egymással szerdán, a bajnokság 19. fordulójában a Debrecen és a Vasas. A hajdúságban a hazaiak egy, az utolsó másodpercben szerzett góllal nyertek 7-6-ra. Szabó Botond kettős emberelőnyben szerezte a mindent eldöntő találatot. A Debrecen ezzel lélegzethez jutott az alsóházban, míg a Vasas 22 pontos, és távolodóban tőle a 6., még rájátszást érő helyezés. A meccs után Földi László, a vendégek mestere érthetően elégedetlen volt: – Harminc lövésünkből hat ment be, ez húsz százalékos mutató, ami bizony nagyon gyenge  – mondta el a klub honlapjának. – Bosszantó persze, hogy a legvégén kaptunk gólt, szerencséje is volt az ellenfélnek, mivel visszapattant hozzájuk a labda, de be kell látni nem ezen múlt. Ezt a meccset már jóval a végjáték előtt el kellett volna döntenünk, ehelyett folyamatosan bizonytalanítottuk el magunkat.

A debreceniek ellenben most nagyot ünnepelnek. Varga Tamás vezetőedző kiemelte Alekszics remek kapusteljesítményét, és azt, hogy a pár, balszerencsével és váratlanul elvesztett mérkőzés után a gondok összekovácsolták a gárdát. – Lőttem egy nagyot, nem néztem a távolságot, a lényeg, hogy bement – nyilatkozta Szabó Botond. – Nagyon kellett ez a győzelem. A Debrecen az idény elején sok új játékost igazolt, az utóbbi sok sérülttel küzdött, azt remélik, hogy most vége a hullámvölgynek.

debrecen nezok

Fotó: Debrecen/Facebook

Emlékeztető:

Debreceni VSE – VasasPlaket 7-6 (1-1, 2-2, 1-1, 3-2)

Debrecen, 1000 néző

Vezette: Molnár T., Mucskai P.

Debrecen: Alekszics – Süveges, Szabó B. 2, Kállay, Kolarik, Kincses 1, Halek M. 2. Csere: Varga T., Tóth P. 2, Smitula, Soltész, Pataki.

Vezetőedző: Varga Tamás

Vasas: Barabás – Sedlmayer 2, Bóbis 1, Steinmetz Á., Goreta, Takács B. 1, Hőna. Csere: Burián 1, Német T. 1, Juhász-Szelei, Vereczkei, Várnai.

Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőnyből: 14/3 ill. 11/5

Gól/ötméteresből: – ill. 1/0

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek