2017 július 09.

Románia is behódolt – Tornagyőztes a magyar válogatott a BENU Kupán

A fordulás után ellenállhatatlan volt a magyar csapat Románia ellen. A Märcz-csapat magabiztosan nyert és veretlenül lett tornagyőztes a BENU Kupán.

Budapest, 2017. július 9. A román Marius Tic kapus (k) a BENU Kupa férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország - Románia mérkõzésén a budapesti Laky Károly Sportuszodában 2017. július 9-én. A magyar válogatott 15-9-re gyõzött, így megnyerte a BENU Kupa férfi vízilabdatornát.  MTI Fotó: Czagány Balázs

Budapest, 2017. július 9.
A román Marius Tic kapus (k) a BENU Kupa férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország – Románia mérkõzésén a budapesti Laky Károly Sportuszodában 2017. július 9-én. A magyar válogatott 15-9-re gyõzött, így megnyerte a BENU Kupa férfi vízilabdatornát.
MTI Fotó: Czagány Balázs

A románoknak van egy nagyon jó centerük, örülök, mert a hátvédeink így tudnak gyakorolni, és a szorost meg a zónát is jobban össze kell hangolni, hogy ne adjunk nagy teret Radunak. Higgadtnak kell lennünk, igyekeznünk kell a harmadik negyed végére a magunk javára beforgatni, a saját játékunkat játszani, és senki nem hozhat ki minket a nyugalmunkból, de szükséges az a megfelelő lelkiállapot, ami a mérkőzés megnyeréséhez kell.” – nyilatkozta Märcz Tamás, mit is várhatunk a románok elleni meccstől.

Két perc telt el, mikor Manhercz egy fórt értékesített, ezt már Kemény Dénes is láthatta, hiszen épp ebben a pillanatban lépett be a medencetérbe, 1-0. Nem kellett sokat várni azonban az egyenlítésre, de a hajrára Vámos majd Erdélyi találataival már kettővel mentünk, 3-1. A negyed végén közelebb jöttek a románok, Radu villant, 3-2. A második negyedben ki is egyenlített Dejan Sztanojevics csapata, 4-4 után azonban Manhercz értékesített egy fórt, 5-4.

A fordulás után magasabb sebességre kapcsoltunk, Hosnyánszky akcióból, Erdélyi büntetőből majd Manhercz előnyből volt eredményes, 8-4. Itt még nem volt vége, hiszen Hárai már fel perccel a vége előtt a tizenkettedik magyar találatát lőtte, 12-5. A záróakkordban kapaszkodtak a románok, a hajrában Radu góljával már 12-8 volt az eredmény. A vége közte hat, így a magyar csapat tornagyőzelemmel hangolt a Vb-re.

BENU Kupa, zárónap: 

Magyarország – Románia 15-9 (3-2, 2-2, 7-1, 3-4)

Magyarország: Nagy V. – Manhercz 5, Vámos 3, Hosnányszky 2, Gór-Nagy, Erdélyi 3, Mezei. Csere: Török 1, Zalánki, Decker Á., Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Románia: Marius – Radu 1, Negrean 1, Fulea 2, Chioveanu 1, Oanta, Ghiban. Csere: Amtipa 1, Demeter, Prioteasa, Calin, Szabó I. 3. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics

Märcz Tamás, a vizipolo.hu-nak.: A harmadik negyedben védekezést váltottunk, bár az eredeti sem volt rossz, mégis gyorsabb lefordulásra alkalmasabb védekezésre álltunk át. Ezt nem olvasták egyből a románok, csak az időkérés után, addig meg már lőttünk is három-négy gólt. Pihentettem is a játékosokat. Abszolút elérte a torna azt, amit szerettem volna. Összekötöm a szerbek elleni hét eleji kétkapuval, akikkel nagyon magas szívnonalú találkozókat játszottunk. Megvan ellenük is a fegyver, ha esetleg összetalálkozunk velük a vb-n. A németek elleni meccset emelném még ki, ami kimondottan hasznos volt.

A másik mai találkozón:

Kanada-Németország 7-14 (2-4, 2-5, 2-3, 1-2)
Gólszerzők: Constantin-Bicari 2, Thumwood 2, Soleimanipak, Lappins, Torakis, ill. M. Stamm 5, Restovic 3, van der Bosch 2, Real 2, Küppers, Schulcz

A torna végeredménye: 

1. Magyarország 9 pont
2. Németország 6 pont
3. Románia 3 pont
4. Kanada 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek