2015 június 13.

Ötödszörre is győzött az Universiade-válogatott Szlovákia ellen

Félidő után felőrölte Szlovákiát a Vincze Balázs vezette Universiade csapat, és végül 12-7-re győzött. Kovács Gábor három góllal járult hozzá a győzelemhez.

DSCN2384

Budapesten készül a szlovák válogatott, északi szomszédaink minden alkalmat megragadnak, hogy minél alaposabban felkészülhessenek a szeptemberre, amikor Európa-bajnoki selejtezőt játszanak. Csütörtöktől szombatig a Vincze Balázs vezette Universiade-csapattal készülnek, a magyar együttes pedig a dél-koreai játékok előtt talált magának megfelelő partnert a szlovákokban.

DSCN2388

Szombaton már az ötödik alkalommal csapott össze a két együttes az OSC Kondorosi úti létesítményében, ezúttal tévés meccsen, úgymond “szabályos” találkozót játszva. Az első kétkapuzáson hat góllal, a többin kisebb nagyobb fölénnyel diadalmaskodott a magyar legénység.

A mérkőzés előtt Vincze Balázs kihirdette utazó keretét, Fazekas és Csapó maradt ki, így Bisztritsányi, Sántavy, Jansik, Zalánki, Lőrincz, Kovács, Sedlmayer, Illés, Szentesi, Chilkó, Halek, Barabás, Bátori lesz ott Dél-Koreában.

A tévés közvetítés, a nézők a lelátón, a dobbal kilátogató szurkolók növelték a hangulatot, össze is szedték magukat a már az OSC játékosával, a kassai születésű Bundschuh Erikkel erősített vendégek. Thomas Brúder szerezte meg az első találatot, Szentesi Ádám révén jött az egyenlítés. Csapó lövése után már magyar előny, de Durik egyenlített. Fej-fej mellett haladt a két együttes, a szünetre is így mentek, egálban, 4-4-gyel, tőlünk Sedlmayer, Fazekas, Illés volt eredményes, közben Bisztritsányi is bemutatott néhány szép védést, joggal éljenezték őt a partról a nézők. Fazekas révén ismét előnybe került a magyar válogatott, de nem sokkal a félidő előtt Bielik kihasználta, hogy még nem rendeződött a védelem, és balról betalált.

DSCN2390

Fordulás után először vezetett kettővel a magyar csapat, Lőrincz és Kovács révén, utóbbi szabadból ért el okos és látványos találatot. A harmadik negyed jól sikerült, ellépett az egyre nagyobb fölényben játszó Vincze-gárda. Lőrincz után egy szépen kijátszott akciót követően Kovács közelről lőtt szépen helyezve a hálóba, máris négyre hízott az előny (9-5).

A zárónegyedben már nem volt akkora a küzdelem, a győztes kiléte eldőlt. Kovács gólja mellé Durik és Bundschuh talált be, kicsit közelebb jöttek a vendégek – erre Szentesi gyönyörű, vízen kacsázó bombával felelt (11-7). Bisztritsányi eszén nehezen jártak túl a szlovákok, a siker megvolt, a tanulságokat be lehet építeni. A végére Chilkó is betalált, ez lett a zárszó, öt góllal győzött a magyar csapat.

Vincze Balázs, az Universiade-válogatott szövetségi kapitánya: – Kicsit ideges két negyeddel kezdtünk, de a nagyszünet után megnyugodtunk, onnét már az a játék volt, ami a csapat erőssége lehet, a jó védekezés, a jó blokkok és a labdaszerzések, lefordulások, és azoknak az eredményes megjátszása. A mai meccsen játszók közül Csapó és Fazekas nem lesz ott az Universiadéra utazók között, pluszban Bátori csatlakozik, természetesen utóbbi esetében egyeztettem Benedek Tiborral, a nagyválogatott szövetségi kapitányával.

Kovács Gábor, aki három góllal a legeredményesebb játékos: Gratulálok a csapatnak, ez szép teljesítmény volt. Úgy érzem, ez előző meccseken is a szlovákok felett voltunk. Ez most is kijött, ha nem is a legelejétől fogva. Úgy érzem, hogy jól haladunk afelé, az Universiadén minél jobb eredményt érjünk el. Hétfőn délelőtt pihenő, utána még lesz egy kemény egyhetes edzésünk, utána indulunk Törökországba, egy tornára, majd jöhet Dél-Korea.

Esteller Antonio Serrshims, szlovák szövetségi kapitány: – A magyar vízilabdázás erejéről már többször meggyőzödhettünk, a fiataljaikra is igaz ugyanez. Kollégám csapat előbbre jár a felkészülésben, mi csak pár napja kezdtük, ez is látszódott a mai meccsen. Láttam sok hasznos dolgot, ez a közös felkészülés mindkét csapatnak az előnyére válik.

Magyar Universiade-válogatott – Szlovákia 12-7 (1-1, 3-3, 5-1, 3-2)

Nyéki Imre uszoda, 100 néző.

Magyar Universiade-válogatott: Bisztritsányi – Sántavy, Jansik, Lőrincz 2, Chilkó 1, Illés, Szentesi 2. Csere: Csapó 1, Kovács G. 3, Fazekas 1, Halek, Sedlmayer 2

Szövetségi kapitány: Vincze Balázs

Szlovákia: Kozmer – Zatovic 1, Bielik 1, Durik 2, Baláz, Kolárik, Brúder 1. Csere: Bundschuh 1, Nedbal 1, Tkac.

Szövetségi kapitány: Esteller Antonio Serrshims

Fotók: Vizipolo.hu


 

Az Universiade-keret:

Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), Barabás Botond (Vasas-Plaket) – kapusok

Sántavy Máté (Kaposvári VK), Halek Márton (Debreceni VSE), Lőrincz Bálint (ZF-Eger), Jansik Szilárd (Ferencváros), Kovács Gábor (A-Híd-OSC-Újbuda), Illés Sándor (RacioNet-Honvéd), Chilkó Márton (Tiszavirág-Szeged-Diapolo, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Sedlmayer Tamás (Vasas-Plaket), Szentesi Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Bátori Bence (OSC) – mezőnyjátékosok

Gy. Zs., Sz. B.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek