2015 július 03.

Örömvízilabda Tatabányán, legendákkal

All Star-gálát rendeztek a tatabányai Gyémánt Fürdőben, az egyik oldalon olimpiai bajnokok sora szállt vízbe, a másikon az OB I-be frissen feljutott helyi klub legendái.DSCN2639

“Készíts egy fényképet Kásás Tamással!” – Ez volt az egyik jelmondat pénteken délután a tatabányai Gyémánt Fürdőben. A felszólított idősebb hölgy elkuncogta magát, mentegetőzött, de azért látszott tőle, szívesen szerepelne egy fotón a háromszoros olimpiai bajnokkal. Később nagyobb tömeg gyűlt össze az öltözők előtt, gyerek, nő, férfi, helyi és most érkezett várt arra, hogy Kásás Tamás kézírását megszerezze. Tűző napsütés, hangos zene, vidám tömeg: valódi fesztiválhangulat uralkodott Tatabányán.

Ünnep volt bizony, két mérkőzéssel is ünnepelt a város. Először All Star-találkozóra került sor, Magyarország All Star – Tatabánya All Star néven szállt vízbe a két csapat. Az egyik oldalon olyan nevek, mint Kósz Zoltán, Kásás Tamás, Steinmetz Barnabás, Gergely István, Tóth Frank, Molnár Tamás, Varga Tamás és Varga II Zsolt. A másikon Persely József, Vojvoda István , Lunacsek Péter , Bagi György , Tóth László , Dala Tamás , Csányi Róbert , Zantleitner Tamás , Schwarcz Zoltán , Podhánszki Zoltán , Kővári Zoltán , Tátrai Péter , Bicskei Péter, Kelemen György, Gebauer Lajos és Csóka Gábor, Hauszler Károly edzőségével. Este pedig magyar – szlovák válogatott barátságos meccs.

– Itt nőttem fel Tatabányán, itt jártam óvodába, édesapán itt játszott, edzősködött- mondta el a vizipolo.hu-nak Kásás Tamás, – szóval nekem személyi kötődésem van Tatabányához, az első hívó szóra jöttem. Egy héten háromszor járok edzőterembe, vagyis az állóképességem megvan, de például labdát vagy egy éve nem fogtam a kezembe. A kondíciója azt hiszem, hogy egyikünknek sem az igazi, de majd megpróbálunk nem elsüllyedni. A hangulatra viszont aligha lesz panasz, örömvízilabdára készülünk – fejezte be a Halhatatlanok Klubjába választott pólós.

– Az erőnlét már nem a régi, de most nem is ez volt a lényeg – tette hozzá Kósz Zoltán.

Örömvízilabda is lett. Talán a lendület hiányzott mindkét oldalon, de parádés megoldásokból és jókedvből bőven kijutott. Az olimpiai bajnokokkal megerősített magyar válogatott végig fölényben volt, de ez ezúttal csak széljegyzet részét képezte. A vízilabda ünnepe és szeretete volt a lényeg.

All Star-mérkőzés, Tatabánya

Tatabánya – Magyarország 8-15 (1-2, 1-5, 4-6, 2-2)

A tatabányai Vízmű SE V. gáláján búcsúzott az aktív játékospályafutástól Persely József és a frissen az első osztályba jutott Tatabánya edzője, Zantleitner Tamás.

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek