2015 december 30.

Olasz válogatott: Campagna Eb-keretet hirdetett

Az olasz szövetségi kapitány, Alessandro Campagna kihirdette a belgrádi utazó csapatát. A keretben három változást eszközölt a szakvezető a kazanyi vb-hez képest.

Waterpolo European Championships Zagreb 2010

A német válogatottal való közös gyakorlás után megnevezte Alessandro Campagna, azt a tizenhárom játékost, akik az Eb-re utaznak. A nyári vb-hez képest három helyen változott a keret. Természetesen bekerült Michael Bodegas, akit a franciáktól honosítottak a taljánok, valamint Christian Presciutti és Valentino Gallo. Ennek következtében kimaradt: Alessandro Velotto, Nicholas Presciutti és Andrea Fondelli.

Az olaszokat még az Eb előtt Győrben a Volvo Kupán mi is láthatjuk, ráadásul pár nap múlva. A városban egy játékossal kiegészül a keretük, hiszen Jacopo Alesiani is utazik, ő jó benyomást tett Campagnara, így gyakorlatilag kereten kívüliként szállhat majd vízbe. Az talján csapatnak is olyan fontos a kontinenstorna mint nekünk, hiszen a csapatnak még nincs meg a riói repülőjegye. Az Eb-n az első helyezett kvalifikál az ötkarikás játékokra, értelemszerűen, ha a már kijutott Horvátország, Görögország vagy Szerbia végez az élen, akkor a mögöttük végző.

A taljánok az Eb-n a románokkal, a grúzokkal és a németekkel kerültek egy csoportba.

Az olasz válogatott Eb-kerete:

Marco Del Lungo, Christian Presciutti (AN Brescia), Fabio Baraldi (Canottieri Napoli), Valentino Gallo (Robertozeno Posillipo), Matteo Aicardi, Michael Bodegas, Francesco Di Fulvio, Massimo Giacoppo, Alex Giorgetti, Pietro Figlioli, Stefano Tempesti, Niccolò Gitto (Pro Recco), Stefano Luongo (Carpisa Yamamay Acquachiara).Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek