2015 április 23.

Női Euroliga Final Four: már minden rajtra kész

Holnap az Euroliga elődöntőjében a címvédő ellen száll vízbe az UVSE-Centrál együttese Athénban. A másik ágon az Olympiakosz és az orosz Kirishi csap össze.

euroliga noi final four01

Fotó: UVSE/facebook

A legrangosabb európai kupaporond legjobb négy együttese küzd meg a hétvégén Athénban. A magyar együttes elődöntőbeli ellenfele a Sabadell lesz. A spanyol csapat a tavalyi győzelem óta sem gyengült, hiszen utcahosszal vezeti – 100%-os – mérleggel a spanyol bajnokságot valamint több, mint imponáló mérleggel jutott el a sorozatban ide.

Idén januárban már összcsapott egymás ellen a két gárda, akkor 14-9-re nyertek a spanyolok. Szücs Gabriella, aki már háromszor is magasba emelhette a trófeát a Sabadellel, úgy véli azóta már sok víz lefolyt a Dunán: Sokkal jobb csapat vagyunk most ennél. Szerintem ennél szorosabb meccs lesz pénteken. A végső győzelmre azonban még nem gondol – Először az elődöntőre koncentrálunk. Nem nézünk ennyire előre. A csapat vezeőedzője, Áts Bertalan is bizakodó: A bajnoság középszakasza elég hosszú volt, jól jött ez a két szabad hétvége a lányoknak, így ki tudtak kapcsolódni. Természtesen a hét többi napján gőzerővel készültünk az Euroliga Final Fourra. – mondta a DIGI Sport-nak.

A másik ágon az Kirishi és a tornának otthont adó Olympiakosz küzd meg. A mieink holnap, magyar idő szerint 19:15-től ugranak vízbe.
Euroliga Final Four programja:

Elődöntők, április 24., péntek:

17:30 Olympiakosz Pireusz (görög) – Kirishi (orosz)

19:15 UVSE-Centrál-Sabadell (spanyol)

Április 25., szombat:

17:30 bronzmérkőzés

19:15 döntőHozzászólás jelenleg nem lehetséges.