2016 június 28.

„Nincs itt mese! TVSE!” – Komoly erősítések Tatabányán

Ünnepélyes keretek között, sajtótájékoztatón mutatta be a Tatabánya következő szezonbeli igazolásait. Az új játékosok között Franciaországból hazacsábított Eb ezüstérmes kapus, világkupa-győztes, junior világbajnok és szlovák válogatott is szerepel.

Tatabanya20160514

Magasabb fokozatba kapcsolt a Tatabánya (Fotó: vizipolo.hu/archív)

A nemrég befejeződött szezonban az utolsó előtti, 15. helyen zárt Zantleitner Tamás együttese a férfi Ob I-ben. A szeptemberben kezdődő idényben azonban jelentősen megerősítette keretét a csapat, amelyet ma mutattak be.

Az egyik legnagyobb erősítés – mint megírtuk – Jászberényi Gábor, akit 2009 után ismét itthon láthatunk védeni. A kapus a 2006-os Eb-n tagja volt a magyar válogatottnak, Belgrádban ezüstérmet szerzett a csapat tagjaként, majd 2009-ben Franciaországba szerződött, ahol a Montpellier csapatával két bajnoki címet szerzett, nem mellesleg ötször választották meg a bajnokság legjobb kapusának. Egy szlovák válogatott játékos is érkezett az együtteshez, Martin Kolarik személyében, aki a 2014/2015-ös szezon után ismét az OB I-ben fog játszani. Szabó Botond egy éves egyiptomi kitérő után tér haza, junior világbajnokunk a Heliopoliszt hagyja el a magyar együttes kedvéért. Két szerb légióst is sikerült megszereznie a Tatabányának. Borisz Popovics és Serdjan Vukszanovics nagy erőssége lehet az együttesnek, utóbbi játékos világkupa-győztes, a 2014-es döntőt épp a Benedek-csapat előtt nyerte meg a megfiatalított szerb csapattal, előbbi pedig hatszoros szerb bajnok. Hoppál Gergely is új játékos lesz a tatabányai csapatnál, aki két szezon után hagyja el a Debrecent, míg a BVSC-től kölcsönbe érkezik a junior válogatott balkezes Rábavölgyi Zsombor.

Természetesen vannak maradók is, elég csak Regős Áronra vagy Francsics Dánielre gondolni, utóbbi játékos a góllövőlista élén végzett Bátori Bencével holtversenyben. Továbbra is tatabányai színekben láthatjuk majd: Garancsy Andrást, Salamon Attilát, Sebestyén Balázst, Máthé Balázst, Csongár Istvánt. Sőt Kiss Gyula, Dobay Gergő, Mocsáry Máté, Mészáros Erik, Csányi Márk, Hartmann András, Moravcsik Martin is a csapatot erősíti majd.

Zantleitner  Tamás, a csapat vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Nem szeretnénk a kieső hely közelébe kerülni. Ha az első tízben végeznénk, már elégedettek lennénk. A csapat augusztus 1-jén kezdi a felkészülést. Az alapozás után, edzőmérkőzések következnek, majd utána szeretnénk felkészülési tornákon részt venni.

Játékosmozgás a Tatabányánál:

Érkeztek: Jászberényi Gábor (Montpellier – Franciaország), Martin Kolarik (Sportul Stud Corona – Románia), Hoppál Gergely (Debrecen), Szabó Botond (Heliopolisz – Egyiptom), Serdjan Vukszanovics (korábban Radnicki Kragujevác), Borisz Popovics (korábban Radnicki Kragujevác), Rábavölgyi Zsombor (BVSC – kölcsönben)

Távoztak: Tatár Roland (Németország),  Práczky Károly (Németország), Stefan Zsivojnovics (Galatasaray – Törökország), Kiss Szabolcs, Császár György (utóbbi két játékos megkezdte az edzősködést)

A tavalyi együttesből maradtak: Regős Áron, Garancsy András, Salamon Attila, Máthé Balázs, Francsics Dániel, Sebestyén Balázs, Csongár István, Kiss Gyula, Dobay Gergő, Mocsáry Máté, Mészáros Erik, Csányi Márk, Hartmann András, Moravcsik Martin.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek