2014 november 06.

Németh Zsolt: Még több munkára van szükség

Megtörtént az első edzőváltás a férfi Ob I-ben. Az UVSE együttesét mától Németh Zsolt irányítja. Az új tréner nagy elszántsággal vetette bele magát új munkájába és mindenképp elkerülné a kiesést csapatával, sőt…

Nemeth Zsolt01

Nemcsak a női válogatottnál lát el teendőket Németh Zsolt, hanem mától az UVSE vezetőedzője is! (Fotó: vizipolo.hu)

Mint ismeretes, ma közös megegyezéssel szerződést bontott Godova Gábor és az UVSE, helyére Németh Zsoltot nevezték ki, aki továbbra is ellátja a klubnál az országos fiú bajnokságban szereplő gyermek csapat irányítását. Az új edzőnek ezen kívül még egy fronton is helyt kell állnia, hiszen a női válogatott másodedzője is. A megnövekedett teendőkről és a csapat jövőjéről kérdeztük.

Németh Zsolt a vizipolo.hu-nak:

– Váratlanul ért a hír, de megoldandó feladatként tekintek a vezetőedzői posztra. Úgymond szükség állapot, bajnokság közben kialakult helyzetet kell megoldanunk, erre engem láttak legalkalmasabbnak, állok elébe. Remélem meg tudok ennek felelni.

Mennyire kell összerázni a társaságot?

– Ez egy hosszabb folyamat lesz, mert nemcsak az összerázásról van szó, hanem több más tényező is közrejátszik. Az a munka, amit végzett a csapat azt továbbcsináljuk, tovább bővítjük, mennyiségben, minőségben. Minden téren megpróbálom a csapatból és magamból kihozni a maximumot. Nem hinném, hogy egy hét alatt csodákat lehet véghezvinni, az elmúlt hetek, hónapok teljesítménye azt mutatja, hogy az elvégzett munka erre volt elég. Remélem, hogy ez fokozatosan jobb lesz, de több idő kell mindenképpen, mint amennyi a következő bajnokiig rendelkezésre áll.

Mennyivel lesz több a munkád?

– Mindenképpen több lesz a munkám, hiszen egy csapattal több van a kezem alatt, ugyanakkor lesznek segítőim, akik ha nem vagyok ott, mert a női csapatnál látok el a munkám, akkor segítenek. Merész András is a támogatásáról biztosított, ami nagyon jól esett.

A cél továbbra is a bennmaradás?

– Mindenképpen. Kicsit távolabbi céljaink, terveink is vannak. Azt gondolom, hogy ilyen sok munkával nem lenne lehetetlen akár elkerülni az alsóház kiesési rájátszásnak a csoportját sem az év végére.

Az UVSE jelenleg a 13., utolsó előtti helyen szerepel az Ob I-ben. Jövő héten a Honvédot fogadják hazai pályán.

SZ. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek