2017 január 26.

Német kupa – derbire készülnek

Németországban az év első nagy összecsapására készülnek. Pénteken és szombaton a férfiaknál és a nőknél közösen rendezik meg Düsseldorfban a négyes döntőt a kupáért. Nyolc mérkőzésre kerül sor az új Rheinbad uszodában, ami 2016. tavaszán nyitotta meg kapuit. Ez lesz a német vízilabda legnagyobb szabású eseménye, melyet szombat este egy exkluzív partyval készülnek megkoronázni.

A montenegrói Aleksandar Radovic az egyik az öt olimpikon játékos közül, aki hétvégén harcba száll a kupagyőztes címért

A montenegrói Aleksandar Radovic az egyik az öt olimpikon játékos közül, aki hétvégén harcba száll a kupagyőztes címért (Fotó: Jens Witte)

A férfiak között már az elődöntőben találkozik egymással Németország jelenleg LEN Bajnokok Ligájában is szereplő két top csapata. A Waspo 98 Hannover a csúcstartó – a Baksa Lászlót felvonultató –  Wasserfreunde Spandau-val csap össze a legjobb négy között. A híres berlini klubnak 1979 óta ez lenne 36. kupagyőzelme. A két csapatban összesen öt külföldi játékos van, aki részt vett a 2016-os olimpiai játékokon: Hannoverben a montenegrói trió Predrag Jokic, Aleksandar Radovic és Darko Brguljan míg Spandau bástyái a  két francia válogatott Mehdi Marzouki és Remi Saudadier, valamint Baksa László. Az egykori szegedi közönség kedvenc immár negyedik éve biztos pontja  a berlini csapatnak.

Baksa László Spandau (fotó: bz-berlin.de)

Baksa László Spandau (fotó: bz-berlin.de)

A két napos rendezvény másik elődöntőjében az ASC Duisburg játszik az esélytelenebb OSC Potsdammal. Duisburgban nincs neves külföldi sportoló, de nem is olyan rég 13 játékost adott a német válogatottnak az epikus Világliga összecsapáson Románia ellen. A potsdami gólgyáros a fiatal Dennis Strelezkij, aki a 2015. évi Európai Játékok gólkirálya volt. Strelezkij Düsseldorfban született és itt is kezdett el vízilabdázni.

A nőknél gyakorlatilag a tavalyi középdöntő visszavágója lesz. Itt a jelenlegi címvédő SV Bayer 08 Uerdingen játszik országos rekord győztes SV Blau-Weiß Bochummal, míg az SV Nikar Heidelberg az ifjú titánokat felvonultató SC Chemnitz-el néz szembe. Itt másnap a végső összecsapás ugyanannak ígérkezik, mint tavaly, de idén talán nehezebb az oda vezető út. A bajnokság első napján a Heidelberg verte a Krefeld-en alapuló Bayer-t 11-9-re, ez volt az Uerdingen első veresége 2011. júniusa óta. Ugyanezen a napon a  Bochum a szintén sokkal esélyesebb Chemnitz-et verte öt góllal, 9-4-re.

 

Német Kupa négyes döntő, Düsseldorf 

Péntek, 2017. január 27.
16:00 SV Blau-Weiß Bochum vs. SV Bayer 08 Uerdingen – női középdöntő
17:15 ASC Duisburg vs. OSC Potsdam – férfi középdöntő
18:30 Waspo 98 Hannover vs. Wasserfreunde Spandau 04 – férfi középdöntő
19:45 SV Nikar Heidelberg vs. SC Chemnitz – női középdöntő

 

Szombat, 2017. január 28
14:00 Nők – összecsapás a bronzéremért
15:15 Férfiak – összecsapás a bronzéremért
16:30 Nők – döntő
18:00 Férfiak – döntő
20:00 Sportolók Éjszakája – exkluzív party (Lütticher Str. 130, D-40547 Düsseldorf)

Kövesse élőben itt

 

(vizipolo.hu – Ági)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek