2018 június 19.

Nehéz ellenfelekkel készül női válogatottunk az Eb-re

Az Egyesült Államok, Ausztrália és Japán lesz az ellenfele az Eb-címvédő női válogatottnak a Vodafone Kupán.Budapest, 2018. június 19. Keszthelyi Rita csapatkapitány, az UVSE játékosa a nõi vízilabda-válogatott edzésén a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában 2018. június 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

(MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Bíró Attila szövetségi kapitány az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón elmondta, azért választotta a tengerentúli riválisokat, mert úgy számolt, ha lemaradnának a világliga szuperdöntőjéről – amely végül be is következett -, akkor se teljen úgy el a nyár, hogy a csapatba bekerülő fiatalok nem játszanak a nemzetközi élmezőnnyel.

“A legjobb erőfelmérő szerintem a világ legjobbjaival találkozni”

– jegyezte meg a szakember, aki elégedett a felkészülés jelenlegi állásával, s bízik benne, hogy a barcelonai Eb-n a legjobb formában lesz az együttes.

Keszthelyi Rita csapatkapitány elmondta, sok az új arc a csapatban, éppen ezért ő megpróbál minden edzésen mással passzolgatni, vagy egykapuzni. “Szépen haladunk előre az összeszokást tekintve, minden mérkőzéssel egyre jobban össze fog kovácsolódni a társaság” – nyilatkozott Keszthelyi Rita.

Beck György, a névadó szponzor Vodafone Magyarország Zrt. elnöke kiemelte, ahogy a cég az üzleti életben, úgy a magyar vízilabda is világszínvonalú minőséget képvisel.

A margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában sorra kerülő Vodafone Kupára a belépés ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezt a drukkerek a Magyar VízilabdaSzövetség honlapján tehetik meg.

Vodafone-kupa, nemzetközi női torna (időpont: 2018. június 27-29.)

A program: 

Június 27., szerda:
Ausztrália-Egyesült Államok, 17:00
Magyarország-Japán, 18:30

Június 28., csütörtök:
Egyesült Államok-Japán, 17:00
Magyarország-Ausztrália, 18:30

Június 29., péntek:
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország-Egyesült Államok, 20:15

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek