2015 december 11.

Nagy visszatérők valamint Szirányi is a spanyol válogatott Eb-keretében

A spanyol kapitány bő keretet hirdetett az Eb-re, amiből Szirányi Balázs sem maradt ki.

spanyol valogatott01

A kazanyi világbajnokságon nem volt ott a válogatott, hiszen lemaradt róla, de most a visszatérőkkel és a fiatalokkal felvértezve komoly eredményre lehet képes a csapat.

A bő keretbe meghívást kapott Szirányi Balázs is, akire mondhatjuk, kihagyhatatlanná vált a csapatból. A Bresciában légióskodó Molina is ott lehet az Eb-n, 2001 világbajnoka a tavalyi Vodafone Kupán nem kapott meghívót, de az idén a világliga mérkőzéseken rendre ott volt. A másik nagy visszatérő Daniel Pinedo, akivel még a budapesti Eb előtt nézeteltérése támadt a kapitánynak, ezért kihagyta a csapatból, mostmár úgy néz ki tisztázták ezt így a Barceloneta BL-győztes kapusa is teljes erőbedobással hajthat a minél jobb eredményért a csapattal.

Érdekesség, hogy a válogatott a nyitónapon azzal a szlovák csapattal játszik, mely gárdának az edzője spanyol, Antonio Esteller. Az ibériai válogatott a montenegróiakkal és a hollandokkal küzd még meg a csoportban.

A spanyol válogatott bő kerete az Eb-re:

Marc Roca, Alberto Munárriz, Marc Minguell, Albert Espanol, Fran Fernández, Szirányi Balázs, Roger Tahull, Daniel López Pinedo (CN Atlètic Barceloneta), Inaki Aguilar, Ricard Alarcón (CN Terrassa), Eduardo Lorrio, Alberto Barroso (Real Canoe NC), Guillermo Molina (AN Brescia), Gonzalo Echenique (Primorje Rijeka), Blai Mallarach (Olympiakosz), Gonzalo López-Escribano (CN Sabadell), Pau Bach (Quadis CN Mataró).  Álvaro Granados, Oriol Rodríguez (CN Terrassa)- utóbbi két játékos meghívott juniorkorúHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek