2016 október 18.

Nagy csapás érte a Szolnokot

Az idei évben már biztos nem játszhat a Szolnok friss olimpiai bajnoka…

andrijaprlainovicsszolnok02

Prlainovics leghamarább januárban láthatjuk a vízben (Fotó: Szolnoki Vízilabda Sport Klub /facebook)

A Reccótól sikerült elcsábítani a nyáron Andrija Prlainovicsot. A Szolnoknál sokat várnak a világ-, és Európa-bajnoktól, nem mellesleg a játékos augusztusban a szerb válogatottal felálhatott az olimpiai dobogó tetetjére is.

A játékos az ősszel kapcsolódott be a bajnoki címvédő együttes munkájába. Azonban a szezon kezdete óta fáradtságra panaszkodott. Egy alapos kivizsgálást követően megállapították az orvosok, hogy mononukleózisban szenvedett. A csókbetegségként is ismert kórra nincs orvosság, ki kell pihenni. Nagyon úgy tűnik, hogy Prlainovicsra több hónapos kényszerpauza vár.

A Szolnok nélküle fogja megkezdeni a Bajnokok Ligája küzdelmeket és a Magyar Kupa decemberi végjátékában sem szerepelhet a klasszis.

Mi is az a csókbetegség? 

A Pfeiffer-féle mirigyláz vagy csókbetegség (tudományos nevén Mononucleosis infectiosa) egy herpeszvírus okozta fertőző betegség, amely elsősorban serdülőket és fiatal felnőtteket érint. A fertőzés cseppfertőzéssel és közvetlen érintkezés, különösen csók vagy csoportos vízipipázás útján terjed. A betegséget az Epstein–Barr-vírus okozza, de a citomegalovírus is hasonló tünetekkel járó elváltozásokat hoz létre. A vírus elsősorban a B–limfocitákban szaporodik. A szervezet humorális (vírusfehérjék elleni antitestek termelése) és celluláris immunválasszal (főleg citotoxikus T–limfocitákkal) is védekezik. A lappangási idő 7–49 nap. (Wikipedia)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek